Een scoutings dag meemaken?

Wil jij gescout worden?

Tijdens deze dag wordt er getraind en wedstrijden gespeeld.

Worden veel kleine(re) clubs overgeslagen? Wil jij jezelf laten zien? 

 

Op 15 November 2020. 

Locatie RKDES Kudelstaart/Aalsmeer nabij Amsterdam. 

 

Vanaf 10.00 uur - 16.30 uur. Ook hier zijn de kosten 45,-- 

 

PROGRAMMA

10:00 uur - Aanmelden deelnemers

10:15 uur - Opkomst, voorwoord en warming-up

10:30 uur - Start Scoutingsdag

12:30 uur - Pauze (lunch inbegrepen)

13.00 uur - vervolg Scoutingsdag

15.00 uur - Individuele gesprekken met spelers/sters  

16:30 uur - Einde Scoutingsdag

 

De prijs (€45,-- incl lunch en drinken) 


Openbaar vervoer vanuit o.a. Amsterdam stopt voor de deur.   


Lunch is geregeld.

Hele dag trainen en wedstrijden

 

Voor spelers en speelsters vanaf 9 t/m 21 jaar. Indeling naar leeftijd.    

Inschrijven kan ook hier. 

 

Scouts:

Remco Boere ex prof en scout BVO's.

Scout voor Griekse clubs PAOK en ARIS Saloniki. 

Marcel Wagenhuis scout BVO's.

Scouts van de Eredivsie en Eerste Divisie zullen acte de precense geven.  

 

Talenten:

Zijn er uiteindelijk talenten uit voort gekomen? Jazeker 2 meisjes hebben we inmiddels doorgegeven aan sc Excelsior en 1 jongen aan de scout van AZ Alkmaar.

 

Steeds vaker zien we talenten uit onze handen glippen en komt veelal door te weinig scouts. Ook scouts die voor een gevulde koek de talenten scouten. Een vrijwel onbetaalde job waar de meesten niet meer voor te porren zijn. Als scouts zagen we te weinig spelers. Gemiste kans. Dat willen we voorkomen. Iedereen verdient een kans. Ben jij talentvol?  

 

Voorbeeld 1

Een meisje speelde bij een kleine club (ca 200 leden) in Friesland. Toevallig kwamen we haar tegen en bleek ze ook de beste van het boarding toernooi bij FC Groningen te zijn. We hebben hiervoor sc Heerenveen gebeld en mocht ze daar stage lopen.  

Voorbeeld 2:

Jean Paul Van Hecke (20) speelde twee jaar geleden nog bij de amateurs van VV Goes, maar mag zich nu speler van Brighton & Hove Albion noemen. Een bijzondere ontwikkeling voor de verdediger, die is gehuurd door sc Heerenveen. Van Hecke wist bij NAC Breda veel indruk te maken en werd al na elf wedstrijden weggekocht door Brighton.    

Uit ervaring kunnen we zeggen dat hierdoor teveel talenten niet worden bekeken en verloren gaan.

 

Elk kind heeft een droom en laten we die droom vasthouden en zorgen dat elk kind de kans zou moeten krijgen die het verdient.

 

We willen jeugdspelers een kans geven, indien voldoende talentvol, een stage te bieden bij een BVO of een buitenlandse stage bij 2 Griekse prof topclubs. Hiervoor willen we een dag trainen en voetballen. Scouts en trainers kijken naar spelers. Wij hebben de kontakten inmiddels met betaalde clubs voor zowel de jongens als de meiden.

Voetballiefhebbers die jarenlange ervaring hebben als (prof)voetballer, proftrainer of als scout van een profclub en/of organisaties zijn aanwezig. 

 

Wat willen we zien tijdens zo'n scoutingsdag?

 

1. Mentaliteit

Scouts kijken hoe jij jezelf als voetballer in het veld opstelt. Neem jij het team op sleeptouw? Heb jij een winnaarsmentaliteit? Knap jij het vuile werk op als je teamgenoot verzaakt? Schakel jij continue op de juiste momenten om en kantel jij goed mee? Dan ben jij een echte teamplayer en daar houden scouts van.

 

2. Techniek (technische handelingen met en zonder bal)

Een goede techniek is de basis van een goede voetballer. Niet alleen als de bal hebt maar als je de bal niet hebt. Wanneer jij makkelijk met de bal kunt omgaan, een goede pass in huis hebt, tweebenig bent, makkelijk je tegenstander passeert, dan kan jij heel makkelijk een scout overtuigen. Er bestaan veel manieren om je techniek te verbeteren. 

 

3. Snelheid

Met name in de jeugd kan het voor scouts interessant zijn als een speler op jonge leeftijd al beschikt over een goede snelheid. Als je een atletische bouw hebt en je tegenstanders makkelijk kunt passeren of verdedigen op snelheid, ben je zeer interessant voor een scout.

 

4. Motoriek

De manier van lopen is eist waar veel scouts op letten. Hoe makkelijk jij op je benen loopt is een punt. Sommige voetballers lopen namelijk van nature als een echte atleet en kunnen daardoor veel makkelijker meedraaien en zijn wendbaarder in een snel positiespel. Uiteraard valt dit ook te trainen d.m.v. goede looptrainingen en coördinatie- en stabiliteitoefeningen.

 

5. Voetbalintelligentie

 

Hoe snel en makkelijk zie  jij het spel en zie je het ook? Herken jij tijdens een wedstrijd  de ruimtes? Kun jij met een speler in je rug, naast  je en voor je. alsnog ruimte voor jezelf creëren, de bal aannemen en de bal in de juiste richting spelen? Wil jij jezelf als voetballer verbeteren op het gebied van snelheid, techniek, duelkracht, voeding en meer?