Scoutingsdag op diverse locaties

Scouts Remco Boere in gesprek met DWS man Rutger Oudshoorn. Ook FC Utrecht was aanwezig
Scouts Remco Boere in gesprek met DWS man Rutger Oudshoorn. Ook FC Utrecht was aanwezig

Hoop jij ook dat die scout er staat bij jouw wedstrijd? Vaak zie je ze niet. Maar bij onze dagen zijn ze er wel. Ook wij zelf mogen talenten aanbieden aan 20 betaalde clubs. 

 

Hoe is nu de 1e dag verlopen bij Robin Hood. Op Bijlmer Sport Park

 

32 kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 18

(ouder mocht niet i.v.m. Corona) jaar hadden zich gemeld. De jonge groep en de oudere groep.

De 2e dag was regenachtig meer toch weer talenten gezien. 45 kinderen waren aanwezig en je ziet dat er nog teveel niet of nooit zijn bekeken. Doodzonde voor al dat talent.

 

Remco Boere nam de oudere groep voor zijn rekening en Rutger en Marcel de jongere groep.

Talentvolle spelers die zeker de potentie hebben verder te kunnen komen en zich te ontwikkelen

.

Remco zag van zijn groep potentie zit in het verbeteren van bepaalde tactische veranderingen waardoor spelers echt beter worden.

Na afloop hebben wij de spelers gevraagd voor een terugkom dag zodat Remco, met diploma UEFA A op zak, deze spelers meer gereedschappen kan aanreiken om een kans te kunnen krijgen voor een stage bij een BVO.

 

Extra Trainingsdag:

Deze extra trainingsdag heeft op 10 januari 2021 plaats gevonden op het Bijlmer Sportpark

 

Scoutingsdagen ook België en Duitsland 

Op 27 en 28 februari hebben we weer een terugkomdag gehad op locatie Bijlmer Sportpark. Vanaf 2021 gaan we onze blik verruimen en zijn de 1e kontakten gelegd met Duitse Amateurclubs om ook daar een scoutingsdag te organiseren. Tevens zijn de 1e contacten gelegd met een Belgische club om talentvolle spelers uit Duitsland en België in Nederland aan te bieden. Inmiddels is KV Mechelen erbij gekomen.

 

Bovenbouw

Vanaf 17 jaar en ouder worden wedstrijden gespeeld vanaf september 2021. Daar komen de beste spelers uit voort. Die teams worden geformeerd zodat we tegen een BVO kunnen spelen. Met vijf zaakwaarnemers hebben we inmiddels de afspraak gemaakt hen talenten aan te bieden. 

 

Talenten:

Zijn er uiteindelijk talenten uit voort gekomen?

 • Jazeker
 • 2 meisjes hebben we inmiddels doorgegeven aan sc Excelsior 
 • 1 jongen gescout door AZ Alkmaar.
 • 1 Speler voor stage naar FC Utrecht. Op 15 november:
 • 2 jongens doorgegeven aan FC Almere City en 
 • 1 meisje naar vv Alkmaar.
 • Talenten bovenbouw aan PEC Zwolle en Vitesse voor een stage. Steeds meer BVO's sluiten aan. FC Utrecht is ook geweest. Een jongen van Houten wordt als de competitie wordt hervat bekeken door de scouts van FC Utrecht. Een jongen voor een stage naar Go Ahead Eagles. 17 november bericht gehad. Speelster van sv Lelystad krijgt uitnodiging voor training bij vv Alkmaar (eredivisie).  Op de Terugkomdag zijn 4 spelers doorgegeven aan PEC Zwolle. Op de scoutingsdag
 • een jongen aan PEC Zwolle en
 • een ander aan  FC Volendam en FC Almere City.
 • 2 Meisjes aan Excelsior en
 • een meisje aan sc Heerenveen.
 • Mark gaat stage lopen bij FC Volendam.
 • 1 Speler doorgeven aan NAC Breda voor een stage.
 • De scout van sc Heerenveen heeft zaterdag 27 februari een speler van sv Houten gescout voor een stage.
 • 3 spelers zijn op 6 mei positief bekeken, beoordeeld en opgeschreven door de scout van FC Utrecht.  
 • 1 speler is aangemeld bij FC Dordrecht        
 • 2 spelers uit Oss en Houten gesout door Vitesse. Diverse spelers en speelsters doorgegeven aan het JPN
 • 1 speler is aangenomen bij zijn droomclub sc Heerenveen 
 • Julia die bij vv Gorssel aanwezig was op de scoutingsdag loopt stage bij Bundesliga club sv Meppen
 • In Breda zijn 2 jongens naar FC Dordrecht en 3 meiden naar Willem II
 • Beste Marcel , Bedankt voor de info. Zal deze speler kort opvolgen en eventueel uitnodigen om eens te komen trainen. Vriendelijke groeten, Tom J.  Scouting KV Mechelen Jeugd
 • In Doetinchem zijn 2 spelers opgeschreven. 1 voor de Graafschap en 1 voor FC Utrecnt. In de bovenbouw was 1 speler interessant voor NEC.
 • 3 spelers zijn op locatie  sc Stadspark opgevallen bij sc Cambuur. Een speelster hebben we doorgegeven aan SC Heerenveen en PEC Zwolle. Een scout uit regio Zutphen was gecharmeerd van een speler uit de bovenbouw en opgeschreven.
 • Harlingen: 3 Talenten kunnen ontdekken bij de onderbouw en bij de bovenbouw een meisje die haar geluk wil beproeven bij Willem II en daar wil studeren en een keeper? Een 2e Onana. En nog een gewoon goede speler.

  Inmiddels aangeboden bij 2 BVO's in het Noorden. Om te kijken en/of een stage.

 • 11 augustus in Deurne: Bedankt voor de info, we volgen de spelers op en zullen hen eventueel uitnodigen.     Vriendelijke groeten, Tom Scouting KV Mechelen Jeugd
 • 26 augustus Vandaag in Zevenaar op locatie van S.D.Z.Z een fijne scoutingsdag waarbij scouts van Vitesse, HO Vitesse, sc Heerenveen en NEC aanwezig waren. Daarbij vielen een paar spelers op. In de onderbouw een topkeeper voor Fortuna Sittard via onze eigen scouts. Een spelertje voor Go Ahead via onze eigen scouts en een speler voor Vitesse. In de bovenbouw een speler voor sc Heerenveen. Tevens was er een zaakwaarnemer die 2 spelers op de korrel had.
 • In Utrecht de jongste jeugd. Speler van Elinkwijk.Deze speler  is inmiddels aanbevolen aan 2 betaalde clubs voor een stage. Ook in de middag met de junioren een belg, spelend voor Eendracht Aalst, inmiddels is aangeboden bij KV Mechelen en 2 zaakwaarnemers. 
 • Totaal 7 spelers aangeboden en worden verder door een aantal profclubs verder behandeld. Waren aanwezig in Haarlem
 • Goedemiddag Marcel. Len heeft ook een uitnodiging gehad voor een stage bij Pec Zwolle. "Dank jullie wel voor jullie hulp en bijdrage in deze kans". 
 • In Haarlem 17.9 Hé Marcel , isaija mag stage lopen bij Go ahead.
 • In Beusichem 26.9. Bedankt voor de info. Deze jongen hebben we dit seizoen al een keer gezien en binnenkort op een maandag bij de KNVB JPN activiteit in West Ook. Gaan we dus opvolgen (NAC)
 • Een scout (Fred) in Groningen heeft een jongen die bij BNC voetbalt uit Finsterwolde begeleid. Speelt JO17.1 1e klasse maar veel talent, mag 3 trainingen meedoen bij FC Emmen    
 • Hey marcel even een leuk berichtje!Sem heeft gister een een uitnodiging gehad dat hij mee mag doen met de regiotrainingen van fc twente heracles academie! heel erg bedankt dat jullie zijn naam door hebben gegeven aan fc twente heracles! Een mooie stap voor hem in de goede richting gr kevin      

 

Brief van sbv Excelsior:

 

Beste Keepster en ouders,

 

Met veel plezier nodigen wij Bo ........ van Dios uit voor een keeper stagetrainingen bij SBV Excelsior meidenafdeling. De stage bestaat uit meerdere trainingen er zal eerst keeperstrainingen worden gegeven en op een later moment een veldtraining met de keepers en veldspelers van SBV Excelsior meidenafdeling.

 

Gefeliciteerd!

 

Dan wat praktische zaken: de eerste training vindt plaats op woensdag 20 januari 2021, we beginnen om 18.15 tot 19.15 uur. Graag 15 minuten van te voren aanwezig zijn. Graag even contact opnemen indien het tijdstip voor problemen zorgt. Adres is Honingerdijk 110 in Rotterdam. Je dient zelf voor kleding en schoenen te zorgen. Vanwege corona is het niet verplicht om te douchen en wordt je verzocht in sportkleding naar de training te komen.

 

Bij de eerste training kan je je melden bij ondergetekende. Indien verhinderd of vertraagd moet je dat ook even doorgeven aan hem.

 

Wij hopen dat zowel de club als de keeper de stagetrainingen wil doen/toestaan, graag zien wij een bevestiging tegemoet.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Léon van Zanten Coördinator Meidenafdeling Excelsior Rotterdam

 

Beste Marcel,

Ik wil jullie op de hoogte brengen dat onze zoon Len Bakker zijn stage bij PEC en Go Ahead Eagles positief heeft afgerond en bij beide clubs is aangenomen. Wij hebben binnenkort een intake gesprek bij Pec. Dank je wel voor jullie bijdrage in het verwezenlijken van deze geweldige kans.

Groet, William Bakker Zwolle

 

De video's zijn van de Terugkomdag op 27 februari en foto's van diverse scoutingsdagen.

      

NIETS IS ONMOGELIJK OP ONZE SCOUTINGSDAG...BINNEN 2 DAGEN GEREGELD

Afgelopen zondag bij Hatto Heim zagen we een speler vanuit Heerenveen waarvan we dachten wat een kanjer. Speelt in de 14.1 bij de lokale amateurclub. De scouts van Vitesse mogen in die regio niet spelers naar Arnhem halen al hadden zo'n speler graag gewild.

 

Ook de scouts hadden de Heerenveense profclub al getipt maar nog steeds had de bewuste speler niets gehoord. Jammer want deze speler was een echte. Denken, denken...hey wacht eens even ik ga mijn kontakt in Heemskerk vragen. Is scout in regio Noord Holland. Heeft de naam doorgegeven en werd ik gisteren gebeld door deze profclub. Moest de speler analyseren en overtuigen dat hij een groot talent is. In de avond kreeg ik terwijl ik training gaf een paar telefoontjes van zijn vader.....kon helaas de telefoon niet opnemen maar toen ik thuis was werd mij gezegd dat zijn zoon feest vierde in de huiskamer en op de valreep naar zijn droomclub gaat. Overschrijving inmiddels geregeld. Je ziet, alles kan gebeuren. Wij zijn zo blij voor deze jongen. heeft zijn kans gepakt. Soms kost het best veel inspanningen...maar het resultaat is bevredigend.