· 

Nieuwe aanwinsten A-selectie fc Harlingen

 

Lolke Visser en Jens van Sluis komen in het seizoen 2020 – 2021 uit voor fc Harlingen 1. Eerder werd bekend dat Ivo Wilkeshuis en Jasper de Jong ook de A-selectie komen versterken. Met de komst van Lolke en Jens breidt fc Harlingen de huidige jonge, ambitieuze en talentvolle spelersgroep nog meer uit.

 

Lolke Visser

Lolke Visser is rasechte Ouwe Seun en misschien wel het meest bekend als keeper bij R.K.V.V. Robur en VV Harlingen. Toen Lolke een berichtje kreeg met de vraag of hij interesse had om als keeper bij fc Harlingen een avontuur aan te gaan hoefde hij niet lang na te denken. Lolke: “Normaal bespreek ik bepaalde dingen eerst met m’n vrouw maar aangezien ik wist dat Steffen Hansma hoofdtrainer is, had ik binnen een halve minuut mijn beslissing gemaakt.” Lolke heeft een prettige ervaring met Hansma als trainer gehad want 12 jaar geleden toen hij bij R.K.V.V. Robur kampioen werd met zijn team was Hansma destijds de trainer. “Deze trainer heeft een eigen aanpak qua trainingen, is net zo tactisch als Beene Dijkstra (voormalig trainer VV Harlingen) en heeft de rust en het geduld van Guus Janssen (voormalig trainer R.K.V.V. Robur en VV Harlingen).” Hansma zijn passie en gedrevenheid is de reden voor Lolke om dit seizoen aan te sluiten bij de A-selectie van fc Harlingen. “Ik denk dat we met deze mix van jong en (iets) oudere spelers én de gemotiveerde staf er een sportief seizoen van gaan maken en zelf hoop ik dat we rond de 1e en 4e plaats mee draaien.”

 

Sport

 

Jens van Sluis

Zondagvoetbal op een behoorlijk niveau en het trainerschap op zaterdag is voor Jens van Sluis een prachtige combinatie en hij heeft besloten om zich voor komend seizoen te verbinden aan fc Harlingen. Jens: “De kans om in deze talentvolle selectie bij te dragen aan de ambities van de club heeft mij geholpen in het maken van mijn keuze.”

 

 Jens zijn voetbalcarrière bestond tot nu toe vooral uit voetballen in de standaard elftallen met als kenmerken altijd strijd te willen leveren, dienstbaar te zijn aan het elftal en de coachende rol. Voor komend seizoen is Jens dus speler bij fc Harlingen 1 maar als trainer zal hij actief zijn bij Zeerobben JO15-1 waarbij hij vanuit zijn opleiding – Jens volgt een opleiding aan het CIOS inclusief de TC3 - ook stage gaat lopen bij andere grote amateurverenigingen. Dat moet zich later vertalen in een mooie carrière als trainer of hoofd jeugdopleiding. Jens kan niet wachten en heeft er enorm veel zin in. Wat hem betreft wordt er zo spoedig mogelijk gestart met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen bij fc Harlingen. En die voorbereidingen staan inmiddels op papier. De trainingen onder leiding van Steffen Hansma beginnen in augustus weer waarbij er ook een aantal oefenwedstrijden gespeeld gaan worden. Fc Harlingen verheugd zich op het nieuwe seizoen en op de samenwerking met deze nieuwe spelers.