Over AMVA

Amsterdamse Meisjes Voetbal Academie

 

ELK TALENTVOL MEISJE VERDIENT EEN KANS!


Wil jij ook wekelijks op nivo trainen, oefenwedstrijden en toernooien spelen? En uiteindelijk naar een BVO? Kom 5 maart en schrijf je in. Het is nog gratis ook. 


Elk meisje moet op haar eigen niveau kunnen voetballen om zich goed te kunnen ontwikkelen. Tegenwoordig kunnen meiden zich binnen hun club ontwikkelen. Nu is er ook een platform waarbij meiden met talent zich kunnen ontwikkelen in Amsterdam/Amstelland.Meerlanden en Veenlanden;

Kunnen we de opleiding vrijwel gratis aanbieden? Door een speciale constructie met sponsors kan dat.    


De trainingen (en oefenwedstrijden/toernooien) zijn dus extra vlieguren naast de inspanningen op de eigen club. Bij de MO12 tot en MO17 zal dit één extra training zijn, vanaf de MO15 zullen dit twee extra trainingen kunnen worden. Vanaf de (M)O17 wordt het voor getalenteerde meiden echter steeds moeilijker binnen het voetbal. Je merkt hoe ouder meiden worden dat het fysiek volhouden wat moeilijker wordt. Dus de uitdaging wordt minder en worden speelsters vaak te vroeg doorgeschoven naar het 1e team.

 

Naast dat er grote leeftijdsverschillen zijn, is het ook qua niveau niet altijd de beste combinatie. Om in deze behoefte te voorzien, bieden wij de mogelijkheid om meiden vanaf MO17 3x in de week bij ons te laten trainen. Als een talent wél bij de JO17 kan meekomen bij haar eigen club, dan juichen wij dit uiteraard alleen maar toe!

 

Een paar keer per jaar zal ook Remco Boere, oud prof van ADO Den Haag, Vitesse, Aris Saloniki, AA Gent, en trainer in Qatar, Libië, en Zweden een training verzorgen.

 

Meiden Voetbalacademie

Hoe kan ik bij AMVA voetballen? Wij zijn uiteraard blij met alle interesse voor AMVA en staan altijd open voor talentvolle speelsters.

We stellen onze groepen in overleg met de clubs zorgvuldig samen en het scoutingsapparaat.

 

Richting nieuwe seizoenen vinden er nieuwe scoutingsmomenten plaats. De AMVA wil de beste meiden uit regio en in overleg zullen speelsters een stage plaats kunnen afdwingen bij een BVO. We brengen speelsters aan bij vv Alkmaar, sbv Excelsior, sc Heerenveen en de nieuwe opleiding bij Willem II. 

Deelname is dus alleen mogelijk voor spelers, waarvan wij de overtuiging hebben dat we ze in de juiste ontwikkeling kunnen brengen!

 

Scouting:

Hoe ziet de scouting eruit? We kijken ook naar meiden die in meidenteams voetballen. Niet elk meisje wil bij de jongens voeballen. De bedoeling is dat we oefenwedstrijden op nivo voetballen, ook tegen jongensteams. Geldt ook voor toernooien.

Clubs kunnen talenten aandragen bij ons. Daarnaast hebben we korte lijntjes met BVO's en het scoutingsapparaat van vv Alkmaar.

(ook mogen we meiden met talent doorgeven aan Excelsior, sc Heerenveen en Willem II. 

Meisjes Academie AMVA wil samen werken met veel amateurverenigingen uit de regio. Met deze partnerschappen wordt invulling gegeven aan de ontwikkeling van het meiden- en vrouwenvoetbal in de Amsterdam/Amstelland/Meerlanden en Veenlanden.

 

Na de Lock Down periode zullen we gaan kijken naar talentvolle meiden  uit de regio voor de AMVA en BVO's.   

VANAF KOMEND SEIZOEN

 

Namens vv Alkmaar en de AMVA gaan we wanneer het weer mag scouten in de regio Groot Amsterdam om zo nog meer meiden kansen te bieden om hun droom na te streven. De doelstelling is bij de AMVA op den duur GRATIS of kleine bijdrage aan te bieden zodat we iedereen kunnen scouten. Ook de meiden van de AMVA verdienen een kans bij een BVO.

Dan zeggen velen dat kan toch niet gratis?

Klopt...maar met een ander verdienmodel. De 2 busjes met betaalde reclame kunnen we de Amsterdamse Meisjes Voetbal Academie gratis of tegen een kleine bijdrage aanbieden aan ieder talentvol meisje, waarvan ouders zonder hoog budget toch mee kunnen doen! 

 

Met recht verdient elk talentvol meisje een kans.

 

Ook mogen we speelsters doorgeven aan Excelsior en sc Heerenveen.