Over AMVA

Lisa van der Linde via DTS Ede en Amsterdamse Meisjes Voeotbal Academie naar Excelsior Rotterdam
Lisa van der Linde via DTS Ede en Amsterdamse Meisjes Voeotbal Academie naar Excelsior Rotterdam

Omdat we nu verder willen ontwikkelen bij speelsters en op een sterk niveau willen oefenen bieden wij deze kans. Ook al ben je eventueel afgevallen bij Jeugd Plan Nederland van de KNVB maakt ons niet uit.

In het najaar staat in de planning wedstrijden tegen SPARTA Rotterdam en TOPklasse clubs.

Inmiddels een planning:

Topklassers als Saestum, Rijnvogels, DTS Ede, FC Eindhoven worden benaderd voor oefenwedstrijden. Ter Leede heeft ons benaderd!

Een toernooi staat in de planning in mei 2023 tegen buitenlandse clubs!

Deze zijn inmiddels aangevraagd.

Training:

De training bij FC Aalsmeer bij Helios/Schalkhaar Deventer en vv Peursum blijft uiteraard op de vrijdagavond.  

 

Nieuwe leden van de AMVA worden begeleid naar een BVO of Topklasser.   

 

Spelen en trainen:

Talententeams MO13/MO15/MO17/MO20 Voor meiden die op vrijdag NIET kunnen: Spelen we op zondag of een keer op dinsdagavond een oefenwedstrijd dan trainen we een week vooraf op de zondag bij evt. sv Nieuw Utrecht of een club Regio Amsterdam. Utrecht is voor alle speelsters zeer centraal aan de A2. 

Amsterdamse Meisjes Voetbal Academie

GRATIS PROEFTRAINING op vrijdagavond 

ELK TALENTVOL MEISJE VERDIENT EEN KANS!

 

Wil jij ook wekelijks op niveau trainen, oefenwedstrijden en toernooien spelen? En uiteindelijk naar een BVO? Kom op de vrijdagavond en schrijf je in. Talenten training? Van 11 t/m O19. 

 

Elk meisje moet op haar eigen niveau kunnen voetballen om zich goed te kunnen ontwikkelen. Tegenwoordig kunnen meiden zich binnen hun club ontwikkelen. Nu is er ook een platform waarbij meiden met talent zich kunnen ontwikkelen in

Amsterdam/Amstelland/Groene Hart

De training bestaat uit een talenten training op de vrijdagavond. Na afloop van de training en we zijn positief, kan de speelster 7 maanden deelnemen aan de AMVADe Opleiding is vanaf september 2022/2023 vrijwel een heel seizoen (7 maanden) Incl. persoonlijke begeleiding naar een TOP BVO of TOPklasser. Je kunt gewoon tussentijds instromen! De opleiding mogen wij aanbieden.

We spelen ook oefenwedstrijden, voetbalkampen, voetbalreizen, demo trainingen en toernooien.

We hebben onze contacten met AZ, sbv Excelsior, sc Heerenveen, PEC Zwolle, Fortuna Sittard, FC Utrecht, Telstar, ADO Den Haag, SPARTA Rotterdam, KRC Genk, KAA Gent, Zulte Waregem, Eendracht Aalst  in België  om talentvolle meiden aan te bevelen en een stage plaats te bieden.  

 

De trainingen (en oefenwedstrijden/toernooien) zijn dus extra vlieguren naast de inspanningen op de eigen club. Bij de MO13 tot en met MO17 en MO20 zal dit één extra training zijn, vanaf de MO15 zullen dit twee extra trainingen kunnen worden. Vanaf de MO17 en MO20 wordt het voor getalenteerde meiden echter steeds moeilijker binnen het voetbal. Je merkt hoe oudere meiden worden dat het fysiek volhouden wat moeilijker wordt. Dus de uitdaging wordt minder en worden speelsters vaak te vroeg doorgeschoven naar het 1e team.

We vertellen jullie graag waar we heen willen met de AMVA in samenwerking met  de BVO's.

 

Het ontstaan van de AMVA (Amsterdamse Meisjes Voetbal Academie): 

Afgelopen jaar zijn we begonnen met het organiseren met trainingen en contacten leggen met diverse betaalde voetbal organisaties (BVO). De AMVA leidt op en mogen steeds meer meiden die nog nooit gescout zijn stages lopen bij diverse BVO's. Zeven in Nederland en vier in België.

 

De afspraak hebben we gemaakt met deze BVO's dat speelsters zich in de kijker kunnen spelen maar hebben we de ambitie uitgesproken het hoogst haalbare na te streven.

 

Hiervoor zijn wel op zoek naar speelsters die dit traject met ons aan willen gaan. Inmiddels zijn er een groot aantal meiden gestart maar willen dit op termijn uitbreiden.Wij willen de trainingen zo professioneel mogelijk verzorgen en eisen ook veel van de speelsters. We zijn ook bezig dit te realiseren via sponsors  en willen graag met een sportschool aan de gang waarbij speelsters spierkracht en conditie wekelijks kunnen trainen.

  

Wil je meer weten over de AMVA? Klik hier

Namens vv Alkmaar en de AMVA gaan we wanneer het weer mag scouten in de regio Groot Amsterdam om zo nog meer meiden kansen te bieden om hun droom na te streven. De doelstelling is bij de AMVA om na de zomer 7 maanden lang de opleiding aan te bieden zodat we iedereen kunnen scouten. Ook de meiden van de AMVA verdienen een kans bij een BVO.

 

Met recht verdient elk talentvol meisje een kans.

Naast dat er grote leeftijdsverschillen zijn, is het ook qua niveau niet altijd de beste combinatie. Om in deze behoefte te voorzien, bieden wij de mogelijkheid om meiden vanaf MO17 2x in de week bij ons te laten trainen. Als een talent wél bij de JO17 kan meekomen bij haar eigen club, dan juichen wij dit uiteraard alleen maar toe!

 

Een paar keer per jaar zal ook Remco Boere, oud prof van ADO Den Haag, Vitesse, Aris Saloniki, AA Gent, en trainer in Qatar, Libië, en Zweden een training verzorgen.

 

Meiden Voetbal Academie

Hoe kan ik bij AMVA voetballen? Wij zijn uiteraard blij met alle interesses voor AMVA en staan altijd open voor talentvolle speelsters.

We stellen onze groepen in overleg met de clubs zorgvuldig samen en ons scoutingsapparaat.

 

Richting nieuwe seizoenen vinden er nieuwe scoutingsmomenten plaats. De AMVA wil de beste meiden uit de regio en in overleg zullen speelsters een stage plaats kunnen afdwingen bij een BVO. We brengen speelsters aan bij AZ, sbv Excelsior, sc Heerenveen, PEC Zwolle, Telstar, ADO Den Haag,  Fortuna Sittard, FC Utrecht, SPARTA Rotterdam, KRC Genk, KAA Gent, Zulte Waregem, Eendracht Aalst. 

Deelname is dus alleen mogelijk voor speelsters, waarvan wij de overtuiging hebben dat we ze in de juiste ontwikkeling kunnen brengen!

 

Geen talent mag verloren gaan:

We kijken ook naar meiden die in meidenteams voetballen. Niet elk meisje wil bij de jongens voetballen. De bedoeling is dat we oefenwedstrijden op niveau voetballen, ook tegen jongens teams. Geldt ook voor toernooien.

Clubs kunnen talenten aandragen bij ons. Daarnaast hebben we korte lijntjes met BVO's en het scoutingsapparaat van vv Alkmaar. Ook mogen we meiden met talent doorgeven aan AZ, sbv Excelsior, sc Heerenveen, Fortuna Sittard, FC Utrecht, PEC Zwolle, Telstar, ADO Den Haag, SPARTA Rotterdam, KRC Genk, KAA Gent, Zulte Waregem, Eendracht Aalst. 

Meisjes Academie AMVA wil samenwerken met veel amateurverenigingen uit de regio. Met uiteindelijk de kans naar een Nederlandse of Belgische BVO.

Met deze partnerschappen wordt invulling gegeven aan de ontwikkeling van het meiden- en vrouwenvoetbal in de Amsterdam/Amstelland/Groene Hart, Meerlanden en Veenlanden.

 

Na de zomerperiode zullen we gaan kijken naar talentvolle meiden  uit de regio voor de AMVA en BVO's.