De Talentenmonitor bij het amateurvoetbal?

Het doel van de Talentenmonitor is om clubs te ondersteunen in het optimaal vormgeven van de ontwikkeling van hun talenten. Ook wordt er een database opgebouwd, waarvan de data (geanonimiseerd) beschikbaar gesteld kan worden voor onderzoek ten bate van het hele Nederlandse voetbal.

 

Door het gebruik van data moet er voor clubs de komende jaren meer inzicht komen in wat er nodig is om een speler/speelsters optimaal te begeleiden in hun ontwikkeling. De KNVB hoopt met de te verkrijgen inzichten in het betaald voetbal op termijn ook in het amateurvoetbal met behulp van data advies en ondersteuning in talentontwikkeling te kunnen bieden.

 

Zolang er NIET voldoende gediplomeerde trainers zijn in het amateurvoetbal? Hoe wil je dan gaan monitoren?

KNVB wilo veel maar kan het ook allemaal?