Steeds meer wedstrijden in amateurvoetbal afgelast, KNVB wil zoveel mogelijk doorspelen

In het amateurvoetbal zijn de afgelopen drie weekenden steeds minder wedstrijden gespeeld. De wedstrijden gaan niet door omdat verenigingen uit angst voor corona niet meer willen voetballen of vanwege besmettingen niet mógen voetballen.

 

Volgens de KNVB zorgen de afgelaste wedstrijden nog niet voor grote problemen. Afgelopen weekend ging bijna één op de vijf wedstrijden (17%) niet door, laat de KNVB weten aan Hart van Nederland. De twee weken ervoor werden nog zo’n één op de tien (8,5%) en één op de twintig (5%) wedstrijden afgelast. Mogelijk ligt het aantal nog hoger, omdat de cijfers alleen gaan over de hoogste teams van amateurvoetbalverenigingen.

 

Meerdere clubs hebben besloten sinds de laatste persconferentie van het kabinet om de jeugd tijdelijk helemaal niet meer te laten voetballen. Lees verder bij Hart van Nederland