Mijn brief aan Rutte

Deze brief heb ik direct op zijn Linkedin pagina geschreven.

 

We weten hoe moeilijk het kan zijn in deze tijd beslissingen te nemen.

 

Maar sociaal gezien wordt de amateursport het meeste geraakt. Geen wedstrijden meer, doelloos trainen. Voetballen in een eigen bubble en nu merken dat kinderen het plezier aan het verliezen zijn. In dagblad Tubantia staat een artikel dat bijna 1.000 jongeren hun voetbalsport vaarwel hebben gezegd. En dat is alleen al in het oosten van het land. Kantines zonder inkomsten.

 

Clubs staan op omvallen. Buitensport en dus wedstrijden geven volgens virologen en wetenschappers de minste tot geen besmetting omdat kinderen of thuis, feestjes of dat op school oplopen.

Tja dan komen ze in aanraking op het veld en is het gebeurd. En die geven het weer door aan de ouderen. In de kantine kunnen ouders koffie krijgen op veilige afstand. Zorg dat de lagere senioren spelen maar niet in de kantine mogen voor de 3e helft en het probleem is opgelost. Laat de sport vrij en zorg dat illigale feestjes worden aangepakt. Kinderen lijden psychisch zonder de echte sportbeleving.