Slimme clubs laten hun jeugd niet lopen

De KNVB meldde in het jaarverslag over het seizoen 2019/'20 dat het aantal leden bij de pupillen licht was gedaald. En dat kon niet alleen aan het coronavirus worden toeschreven. Een zorgelijke ontwikkeling. Niet alleen voor het voetbal, maar ook voor de maatschappij. Bewegen is gezond. vv Lyra, WVV'34, De Jonge Spartaan (DJS) en OWIOS weten tegen de landelijke trend in de jeugd wel vast te houden. Hoe pakken zij dat aan?

En kunnen ze daar andere verenigingen mee inspireren?

 

 

"Aandacht", vat Cor van Hoeven, hoofd jeugdopleiding bij vv Lyra, het kernachtig samen. "Dan snijdt het mes aan twee kanten: door aandacht te schenken aan de mensen rondom de teams, trainers, coaches, begeleiders, kunnen zij goed werken. En als zij goed kunnen werken, hebben ze veel aandacht voor de kinderen, waardoor zij plezier hebben en houden in het voetbal." Lees verder bij KNVB.nl