Voetbalclubs willen kwijtschelding veldhuur: 'Geen vet op de botten'

Amateurvoetbalclubs in Haarlemmermeer willen dat de gemeente de betaling opschort van de huur van hun velden. Tien clubs trekken in een brief aan de bel, omdat ze het geld hard nodig hebben om overeind te blijven.

 

"Als vereniging betalen wij zo'n 16.000 euro per jaar voor de huur. Daar kun je een heleboel andere dingen van betalen, zoals de vaste lasten en de trainerskosten die doorlopen", zegt Harry den Arend, voorzitter van sportvereniging Pancratius uit Badhoevedorp.

 

Veel amateurverenigingen worden nu nog overeind gehouden door sponsoren en trouwe leden, maar de vrees is dat dat vangnet steeds kleiner gaat worden. Sommige clubs spelen al helemaal niet meer, omdat het door alle coronamaatregelen niet meer aantrekkelijk is. Lees verder bij NOS.nl