DOS KAMPEN EN VV KAMPEN GAAN SAMENWERKINGSVERBAND AAN

Al tientallen jaren zijn de voetbalverenigingen DOS en v.v. Kampen goede buren op sportpark De Maten. Beide clubs gaan nu een stap verder en werken aan een samenwerkingsverband. Op de Algemene Ledenvergadering van 27 januari jl. zijn de leden van beide clubs geïnformeerd. De krachtenbundeling gaat met onmiddellijke ingang in.

 

Toekomst veiligstellen De reden voor de toenadering van beide clubs ligt in het toekomstperspectief van zowel v.v. als DOS Kampen. Voor beide verenigingen is continuïteit op lange termijn een voorwaarde en v.v. Kampen kampt de laatste jaren met een teruglopend ledenaantal. Daardoor kan de club dit seizoen geen volwaardig eerste elftal op de been brengen, terwijl DOS juist uit haar jasje groeit. Al jaren lenen de geel-zwarten in goed overleg velden en kleedkamers bij de blauw-witte buren en die contacten worden nu geïntensiveerd. Daardoor kunnen talentvolle spelers van DOS Kampen in de overgang naar de senioren straks kiezen voor een stagejaar in het 1e elftal van v.v. Kampen. Voorzitter Ron Diender: “Het is voor ons ieder jaar weer een enorme klus om een volwaardig eerste elftal op de been te krijgen en te houden. Op deze manier kunnen we gebruik maken van de middelen en technische ervaring van onze buren. En borgen daarmee de continuïteit van de vereniging en de 1e selectie.”

Lees verder op de site van DOS Kampen