België: BAS buigt zich op 26 februari over klacht tegen competitiestop amateurvoetbal

De zaak die Patro Eisden Maasmechelen en 51 betaalde voetballers uit de eerste nationale hebben aangespannen tegen de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) wordt op vrijdag 26 februari behandeld door het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). Dat meldde het advocatenkantoor van Walter Van Steenbrugge, die de eisende partijen vertegenwoordigt, donderdag aan Belga.

 

Vorige week dienden 51 voetballers die een (semi)profcontract hebben bij een club uit eerste nationale en Patro Eisden Maasmechelen een verzoek tot arbitrage in bij het BAS. Ze verzetten zich tegen de beslissing van de crisiscel (KBVB, Voetbal Vlaanderen, ACFF en Pro League) om de competitie te beëindigen. Eind januari kwam men tot het besluit dat het, gezien de geldende coronamaatregelen, onmogelijk was geworden minstens de helft van de competities voor mannen en vrouwen in het amateurvoetbal af te werken. Gevolg: de klassementen worden geannuleerd, er zijn geen kampioenen, stijgers of dalers. Lees verder in Het Laatste Nieuws