DFB ROEPT OP: TRAININGEN IN AMATEURSPORT WEER TOESTAAN

Op hun conferentie op woensdag hebben de voorzitters van de regionale en nationale verenigingen van de Duitse voetbalbond (DFB), samen met DFB-voorzitter Fritz Keller, nadrukkelijk gepleit voor het opnieuw toestaan van amateursporttraining in het hele land. De oproep aan politici heeft primair betrekking op de mogelijkheid van georganiseerde sport voor kinderen en jongeren in de buitenlucht en omvat nadrukkelijk niet alleen voetbal.

 

De President's Conference ziet de huidige oplossingen in Mecklenburg-Voor-Pommeren en Berlijn als voorbeeldige voorbeelden. Het staatskabinet in Mecklenburg-Voor-Pommeren had besloten dat het algemene verbod op recreatieve en amateursporten, dat alleen voorzag in individuele sporten alleen, met z'n tweeën of met het eigen huishouden, niet voor kinderen en jongeren onder de 18 jaar in clubsporten , die door de federale staatsconferentie werd uitgesproken om van toepassing te zijn, maar om daar verdere opleidingsoperaties toe te staan. In Berlijn is er een speciale regeling dat clubsporten onder voorwaarden zijn toegestaan voor kinderen tot twaalf jaar.

 

DFB-voorzitter Fritz Keller legt uit: "We zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid voor de gezondheid, de samenleving en, last but not least, voor onze kinderen. Volgens alle bevindingen en cijfers die tot nu toe beschikbaar zijn, draagt de beoefening van buitensporten - inclusief teamsporten - nauwelijks infectierisico heeft prof.dr.Tim Meyer als erkend deskundige en directeur van de Medische Commissie van de DFB de afgelopen weken publiekelijk bespreekbaar gemaakt . gestegen in deze moeilijke tijden voor een Tegen deze achtergrond en in samenhang met de beproefde hygiëneconceptenHet is belangrijk om met name kinderen en jongeren de kans te geven hun drang om samen te bewegen bij sporttraining te uiten. Sport is belangrijker dan ooit. "