KNVB botst met amateurclubs die nieuwe spelers willen opstellen in Regio Cup

De KNVB lijkt met een groot aantal amateurclubs in conflict te komen. De verenigingen die hun eigen toernooi willen organiseren als er weer gevoetbald kan worden, stuiten op de starre regelgeving van de bond en haar Regio Cup.

 

Ver voordat de KNVB tot de conclusie kwam dat het seizoen 2020-2021 niet op een normale manier afgemaakt kon worden, hadden clubs al initiatieven genomen om in mei en juni hun eigen competitie op touw te zetten. WHC en SC Genemuiden sloegen in de regio het hardst op de trom, met een aansprekend toernooi met Urk, Flevo Boys, Berkum en Staphorst als deelnemers. Bij clubs in lagere klassen gebeurde al snel hetzelfde.

 

De verenigingen willen die toernooien aan het einde van het seizoen afwerken met de selecties voor de volgende competitie, om aangetrokken spelers zo te laten wennen aan de nieuwe club. De eindejaarstoernooien worden ook nadrukkelijk gezien als het eerste deel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen, dat in september begint en voor de teams in de divisies al half augustus. Met eventueel de eerste wedstrijd als afscheid van het verloren gegane seizoen. Lees verder op de site van de Stentor