Na 109 jaar zondagvoetbal stapt VV Steenwijk over naar de zaterdag

Na 109 jaar zondagvoetbal stapt VV Steenwijk over naar de zaterdag

 

Met ingang van het seizoen 2021-2022 speelt VV Steenwijk prestatievoetbal op zaterdag. Dat hebben de leden dit weekend middels een stemming beslist tijdens de algemene ledenvergadering, die vanwege het coronavirus online gehouden werd. Een grote meerderheid koos voor de zaterdag.

 

Zo komt er na bijna 109 jaar een einde aan prestatief voetbal op de zondag bij VV Steenwijk. Een periode waarin de club sportieve pieken en dalen beleefde, met fraaie wedstrijden in de hoofdklasse en - iets recenter - de promotie naar de derde klasse in 2019.

 

Nu is de tijd aangebroken om de stap naar de zaterdag te zetten, een tendens die al jaren gaande is bij andere verenigingen in de regio, maar ook landelijk. Ook binnen VV Steenwijk is deze ontwikkeling de laatste tijd voer voor discussie geweest. Het bestuur is van mening dat de stap naar de zaterdag de toekomstbestendigheid van VV Steenwijk ten goede komt.

 

In december heeft de club al een inventarisatie gehouden onder de spelers van het eerste elftal, tweede elftal, derde elftal, O19, O17 en het zaterdagteam. Uit die enquête bleek dat er met name bij de jeugd een duidelijke voorkeur is voor prestatievoetbal op zaterdag.

 

De leden hadden zaterdagmiddag tijdens de online-vergadering de beslissende stem. Van de 106 stemgerechtigden kozen 84 voor zaterdag en 20 voor zondag. 2 leden stemden blanco. Daarmee is de kogel door de kerk en maakt VV Steenwijk met ingang van komend seizoen de stap naar de zaterdag. Waarbij benadrukt moet worden dat de verandering van speeldag geldt voor prestatievoetbal en de zondag beschikbaar blijft voor spelers die uitkomen in de B-categorie.

Bron vv Streenwijk