Teveel talentvolle meiden missen de boot. Gaan zo je neus voorbij...

Teveel meiden lopen de plank mis. Hoewel ze veel talent hebben vallen velen buiten de boot. En hoe komt dat? Gewoon omdat er te weinig clubs zijn op het hoogste niveau. We denken dat we meer talent van bepaalde leeftijdscategoriën tegen de jongens moeten laten voetballen.

Met scouts aan de zijlijn die op dat moment de beste speelsters aan kunnen trekken of minimaal een stage aan bieden.

Na 7 juli mogen we weer wedstrijden spelen. Tenminste dat zegt de routekaart. 

Wij willen meiden uit alle delen van Nederland maar ook uit Vlaanderen de kans geven in een team te spelen zodat diverse betaalde clubs in Nederland en België het talent kan spotten en uit nodigen voor trainingen.

In principe organiseren we deze wedstrijden in de Regio Utrecht en een keer in de regio Brabant om ook de meiden uit Vlaanderen de kans te geven mee te spelen met het team.

Helaas zien we nog immer teveel talent die vrijwel niet worden herkend als talent. Zelfs in Friesland zagen we 2 jaar geleden een talentvolle meid die bij zoń kleinde club spelen dat ze niet was opgevallen. In Makkum (Friesland) herkende wij het talent. Won het boardingtoernooi bij FC Groningen en en verdiende een stageplek bij sc Heerenveen.