Kabinet laat 400.000 jeugdvoetballers barsten. Vereenzaming treedt op

KNVB voert abominabele lobby voor Regiocup

 

De amateurvoetbalcompetitie kwam al vroeg in het seizoen tot stilstand. Al na een handvol wedstrijden verbood de overheid het spelen van wedstrijden in competitieverband om reisbewegingen te minimaliseren. De impact op de voetballende jeugd is enorm. Duizenden jongeren zijn al gestopt, wat op langere termijn zal leiden tot significante gezondheidsschade. Het wordt tijd dat de KNVB eens echt opkomt voor haar achterban en alsnog van start gaat met de Regiocup.

 

Jongeren stoppen

 

Meer dan 90% van de achterban van de KNVB is amateurvoetballer en onder grote delen van de jeugd is de impact enorm. Zelf ben ik coördinator bij de voetbalclub VV Hooglanderveen voor de 15- en 16-jarigen en afgelopen seizoen is rond de 15% van de kinderen al gestopt, omdat ze het niet meer leuk vonden om alleen maar te trainen. De interne clubcompetitie verzacht de pijn nog een klein beetje, maar nadat je voor de zesde keer tegen hetzelfde team hebt gespeeld, is de lol er ook wel af, nog afgezien van het feit dat je nooit een gelijke pot krijgt (tegen leeftijdsgenoten is het niveau verschillend) en tegen een jaargang hoger of lager is er een fysiek verschil op die leeftijd.

 

Vereenzaming

 

Ook bij omliggende clubs in het midden van het land, in onder andere Leusden, Putten, Hierden en Amersfoort, klinkt eenzelfde signaal: puberende spelers, die juist zoveel behoefte hebben aan adrenalinemomenten............

Lees dit artikel verder op OpnieZ