FIFA-scouts geven voetbaltalent uit de Randstad hoogste beoordeling

Amsterdam, 20 mei 2021 - Jaarlijks beoordelen de scouts van het populaire voetbalspel FIFA de kwaliteiten van professionele voetbalspelers. Op basis van historische spelersbeoordelingen analyseerde FLYERALARM welke provincies het afgelopen decennium de beste voetballers voortbrachten en wat de beste teams zijn per provincie. Het Zuid-Hollandse team scoort met een beoordeling van 83 het hoogst en het Friese elftal eindigt onderaan met 67 punten.

 

De eigenaar van 2 voetbalclubs in Oostenrijk en Duitsland analyseerde ruim 5.300 digitale spelerskaarten van alle Nederlandse spelers over de afgelopen 10 jaar. Deze kaarten hebben een score op schaal van 99, gebaseerd op spelerskwaliteiten. Door de spelerskaarten uit de jaarlijkse edities van het voetbalspel tussen 2011 en 2021 te koppelen aan de geboortegegevens van alle spelers werden provincies beoordeeld én gerangschikt.

 

Noord- en Zuid-Holland blinken uit met voetbaltalent

 

Door de spelers met de hoogste scores van de afgelopen tien jaar te analyseren, ontstond per provincie een team met topspelers. Deze 12 provincie-elftallen samen behaalde een gemiddelde score van 75.

 

De best scorende provincies liggen in de randstad. Na Zuid-Holland scoorden ook de teams uit Noord-Holland en Gelderland hoog met respectievelijke scores van 81 en 78, gevolgd door Utrecht (77). Ook Noord-Brabant scoort bovengemiddeld (76).

 

Drenthe (69) en Friesland (67) behaalden als enige provincies een gemiddelde spelersbeoordeling onder de 70. Friesland komt hiermee onderaan de lijst met een verschil van 16 punten ten opzichte van de best scorende provincie. Zeeland leverde niet voldoende profvoetballers om een elftal mee samen te kunnen stellen.

 

Wanneer echter wordt gekeken naar alle spelers - dus ook met lagere scores - zit er slechts 5 punten verschil tussen de best- en slechtst-scorende provincie. De 12 provincies samen behaalden in dit geval een gemiddelde score van 67. In de breedte zijn de verschillen in kwaliteit niet zo groot als tussen de topspelers van de provincie-elftallen.

 

Meer informatie over de analyse en gegevens over alle provincies is te vinden op:

 

https://www.flyeralarm.com/lp/nl_nl/content/fifa_provincies