Amsterdam geeft het voorbeeld: Het geheim achter de beste jeugdtrainers

We hebben weer veel moois voor je deze maand. Zo kijken we met een samenvatting van hoogtepunten terug op de masterclass van Louis van Gaal en Marijn Beuker. Voeren we een interessant gesprek met trainersduo Frans en Maxim over vertrouwen, fouten maken en het belang om het samen te doen. Lanceren we een nieuwe webinar gericht op iedereen die zich bezighoudt met het opleiden en begeleiden van jeugdtrainers. Gaat Tessa’s tip over de individuele ontwikkeling van jonge sporters én vertelt topcoach Marcel Wouda hoe hij de 4 inzichten toepast in zijn werk. Kortom voor ieder wat wils. We wensen je veel leesplezier!

 

Louis van Gaal: "Plezier staat voorop!''

 

 

"Plezier maken!" was de gouden tip van Louis van Gaal aan alle 15.000 trainers en coaches in Amsterdam, want plezier in het sporten staat voorop! Maar hoe zorg je er als trainer voor dat dit sportplezier bij elk kind aanwezig is? De 4 inzichten voor trainers kunnen je daarin helpen. Louis van Gaal en Marijn Beuker bespraken deze inzichten tijdens de masterclass op hun eigen wijze. Deel dit vooral met je collega-trainers als ze de masterclass hebben gemist. '

 

'Vertel niet hóe, maar ga het vooral mét ze doen''

 

Frans en Maxim zijn vader en dochter én trainers van de meiden onder 17 bij S.C. Buitenveldert. Op zoek naar het geheim achter de beste jeugdtrainers, keek De Assistent mee bij een training van Frans en Maxim en spraken we met dit sympathieke duo over hun passie voor het vak, werken aan vertrouwen en duidelijk communiceren.

 

Webinars: Aandacht voor jouw trainers en coaches

 

Nieuwe trainers binnenhalen. Zorgen dat ze een warm welkom en de juiste begeleiding krijgen, zodat ze langer blijven en plezier houden in het trainen van hun jonge sporters. Als hoofd jeugd opleiding wordt er veel van je verwacht. Of hoe deze belangrijke functie bij jouw sportclub ook heet. Om jou een handje te helpen bij het opleiden en begeleiden van de trainers en jeugdleiders, hebben we met de praktijkdeskundigen van Team Sportservice Amsterdam twee webinars ontwikkeld.

 

Tip van Tessa: Geef ieder kind aandacht

Vaak gaat het over winnen en plezier maken: 2 erg belangrijke factoren die zorgen voor een positieve sportbeleving. Maar minstens net zo belangrijk is ontwikkeling en aandacht. Wij als trainer of coach moeten ervoor zorgen dat ieder kind zich op zijn eigen niveau ontwikkelt en zich uitgedaagd voelt.

 

Marcel Wouda: “We moeten opleiden tot zelfstandigheid”

 

Marcel Wouda, voormalig topzwemmer en coach van o.a. Maarten van der Weijden en Femke Heemskerk, erkent het belang van de 4 inzichten voor trainers. Ze geven sporters duidelijkheid en werken motiverend. “Veel coaches willen alles controleren, maar uiteindelijk moet de sporter het zelf doen. Je kunt niets meer doen als de spelers op het veld staan, of in ons geval de zwemmers op het startblok. Dit is een belangrijk besef: we moeten sporters opleiden tot zelfstandigheid.

 

” Agenda: Workshop "

Positief coachen van de jongste jeugd"

 

Maandag 31 mei van 20.00 – 22.00 uur.

 

Leer hoe je sportieve en pedagogische thema’s in een training verwerkt. Ook leer je om met de kinderen te ontdekken wat ze al kunnen en wat ze willen leren. Trainers leren ook andere eigenschappen te ontwikkelen. Maak de kinderen bewust van wat ze leren en bereiken en dat helpt om het plezier van hen te vergoten. De trainers krijgen hierdoor de kans om echt iets aan het leven van de sporters toe te voegen.

 

Workshop: "Iedereen bij de les" (verdieping)

 

Woensdag 16 juni van 20.00 tot 22.00 uur.

 

Te druk, snel boos, niet opletten. Kinderen met verstorend gedrag hebben invloed op de groep en op jou. Met deze workshop krijg je inzicht in hoe je deze kinderen helpt en er natuurlijk zelf plezier in houdt!

 

Kijk verder bij Amsterdam.assistent