SV Den Hoorn ontvangt status ‘Regionale Jeugdopleiding’

Onafhankelijk adviesbureau NMC Bright heeft de directie van de KNVB geadviseert om de jeugdopleiding van SV Den Hoorn de status ‘Regionale Jeugdopleiding’ te geven. Tijdens een adviesgesprek en een uitgebreide audit komen alle eisen waar je als vereniging aan moet voldoen voorbij en worden meegewogen bij het uiteindelijk toekennen van de status.

 

Belangrijke opsteker

 

Voor de initiatiefnemers in de technische staf, bestuurslid voetbalzaken Bert-Jan Nolden en Hoofd Jeugdopleiding Edger Kuntz is dit een belangrijke opsteker. Bert-Jan: “We vinden het prettig om te weten waar we met de jeugdopleiding staan en hoe kun je dat beter toetsen dan door een onafhankelijk bureau dat hier kennis en ervaring in heeft en een model hanteert dat is opgezet door de KNVB”. Ook collega Edger Kuntz is blij met de uitkomst. “We wisten wel dat we best veel zaken goed voor elkaar hebben in de jeugd van SV Den Hoorn, maar door vreemde ogen wordt je goed met de neus op de feiten gedrukt. Dat is zeer nuttig omdat we met de tips verder kunnen bouwen”.

 

K&P Programma

 

Het Kwaliteit- & Performance Programma is een model waarmee de KNVB betaald voetbalclubs en amateurverenigingen ondersteunt met het (voetbaltechnische) jeugdbeleid. Dit gebeurt in samenwerking met NMC Bright. Het model heeft de jeugdopleiding van onze club doorgelicht en geeft concrete handvatten om de opleiding verder te verbeteren. Naast een heldere visie van de vereniging algemeen en de voetbalopleiding in het bijzonder, moet de strategie ook zijn vertaald naar concrete jaarplannen, verdeeld over verschillende groepen zoals selectie, niet-selectie, meisjes, etc.. Het uitgebreide voetbalbeleidsplan van SV Den Hoorn vormt een belangrijke basis in het geheel, maar in de praktijk moet ook duidelijk blijken dat er naar gewerkt wordt. Dat bewijs is nu geleverd. Bron sv Den Hoorn