Ruim 30.000 wedstrijden zaterdag in de startblokken. Zoveel mogelijk op de fiets

Lindsey (3e van links) en Jasmine op weg naar een Topklasser. Keepers hebben dromen en waarom worden meiden gescheiden van de jongens? Jongens en meiden staan te popelen!

 

Eindelijk voetballen!

Na acht maanden komt een einde aan de nachtmerrie en mogen jeugdteams zich vanaf 5 juni meten met leeftijdsgenootjes van andere clubs. De Regiocup is bedoeld voor teams die in de regio spelen tegen andere clubs. Soms is niet alles te regelen direct in de regio. Sommige juniorenteams zullen wat verder moeten reizen en zijn ritjes vanuit Amsterdam naar Almere veelal niet per fiets te doen. Maar het idee is geweldig en eindelijk mogen spelertjes, waar ze zo lang op hebben gewacht weer de strijd aangaan.

 

De KNVB Regiocup is het alternatief voor de competities die dit seizoen niet meer konden worden hervat door de coronamaatregelen. Voor volwassenen komen de versoepelingen te laat, maar afgelopen vrijdag maakte het kabinet bekend dat wedstrijden voor de jeugd (t/m 17 jaar) vanaf 5 juni weer zijn toegestaan. De KNVB Regiocup bestaat dan uit vier speelrondes.

 

Mogen meiden wel bij de jongens?

Waarom worden meiden geweerd van jongensteams? Is dit discriminatie of wil men geen meiden hebben uit een soort angst anti meiden complex ? Inmiddels een moeder van een 12 jarige keepster in Brabant  door ons bijgestaan en wordt opgedrongen naar een meidenteam te gaan. Hiervoor heeft Voetbal Totaal een stokje gestoken waardoor ze nu op zoek is naar club die haar als keepster wil hebben.

 

Topklasser Rijnvogels

Gelukkig nog meer mogen doen. Meiden blij maken met een Topklasse club. Deze club Rijnvogels benadert de top qua professionaliteit en alles erom heen ademt voetbal.

Wat waren we blij na het kijken bij een pracht Topmeidenteam van Rijnvogels in Katwijk, uitkomend in de topklasse. 1 Meisje die bij onze AMVA keept en een meisje die op onze scoutingsdag was, de kans kregen om mee te trainen. Een top training van hoog niveau waarvan ik zeker ben dat deze meiden het niveau kunnen halen met deze trainingsintensiteit. Ook de ontvangst was van ongekend hoog niveau.

 

Willem II

Fabienne Koeman waarmee we 2 jaar hebben mogen werken, een sterke middenvelder,  hebben we stage laten lopen  bij de nieuwe voetbalacademie van Willem II. Ze mag blijven wat goed nieuws is. Een droom komt voor haar uit. De trainer was vol lof over haar en ze gaat nu de kilomters  maken tussen Zaanstad en Tilburg. Ook Fabienne wensen we veel succes en plezier in haar carriere en zal op vrijdag nog aansluiten bij de AMVA.