Nederland haalt de halve finale van het EK (volgens FIFA-spelersbeoordelingen)

Het Nederlands elftal zal waarschijnlijk stranden tijdens de halve finale van het Europees Kampioenschap voetbal. Dit blijkt uit een uitgebreide analyse van voetballiefhebber FLYERALARM van recente spelersbeoordelingen uit videogame FIFA van alle 24 deelnemende landen. De halve finale wordt door Oranje naar verwachting verloren van de uiteindelijke EK-winnaar België.

 

Nederland naar de halve finale Aan de hand van ruim 10.000 digitale spelerskaarten van alle spelers van de deelnemende EK-landen werden best mogelijke opstellingen berekend en voorspellingen gedaan met het sterkste basiselftal van ieder deelnemend land.

 

Nederland heeft volgens de spelersbeoordelingen een grote kans om door te stromen naar de halve finale. Oranje treft - na het behalen alle 9 de punten in de groepsfase - Zweden in de achtste finale. Vervolgens wint het team van Frank de Boer de kwartfinale van Zwitserland.

 

In de halve finale speelt Nederland dan in de “Derby van de Lage Landen” tegen het sterrenensemble van België. Hier eindigt het toernooi voor Oranje, volgens de spelersbeoordelingen uit de videogame.

 

België wint het EK

 

België is volgens de spelersbeoordelingen de favoriet om de EK-titel binnen te halen, ondanks dat het Franse team de hoogste beoordeling scoort. Tot nu toe waren de tweede plaats op het EK van 1980 en de derde plaats op het WK van 2018 de beste prestaties van de Rode Duivels.

 

Verwacht wordt dat de Belgen onder leiding van bondscoach Roberto Martínez aan kop gaan in Poule B. In de achtste finale schakelen ze Portugal uit. Daarna winnen ze van Italië na strafschoppen en spelen ze in de halve finale tegen Nederland. Na winst van Oranje wordt het een spannende finalestrijd tegen Spanje.

 

De Belgen hebben de beste penaltynemers van alle deelnemende landen volgens FIFA, wat hen hierbij extra kans geeft om het toernooi te winnen.

 

Meer informatie over de EK-analyse, teamkaarten van alle deelnemers en gegevens over specifieke teams en spelers is te vinden op: https://www.flyeralarm.com/lp/nl_nl/content/fifa-ek