Bij Hatto Heim zijn spelers gescout

Was weer een leuke scoutingsdag bij Hatto Heim nabij Zwolle. Vitesse had een afvaardiging gestuurd en profclubs mogen inmiddels niet verder dan 60 km rond de eigen regio scouten. 2 spelers zijn door Vitesse genoteerd. Een andere speler die we allemaal goed vonden, uit Heerenveen, vonden de scouts onbegrijpelijk dat de Noordelijke eredivisie clubs lopen te slapen. Die bieden we aan bij sc Cambuur. Net als een jongen uit Emmeloord. Zo zagen we er nog meer die vaker bekeken kunnen worden. Ook interessant voor het JPN...

 

Een aantal spelers zijn ons echt opgevallen en zeker interessant voor diverse BVO's. Aangezien een groot aantal BVO's niet verder dan 60 km rondom de eigen regio mogen scouten worden talenten wel herkend maar mag de betreffende club buiten de regio niet een stage aanbieden.

 

Dat is de reden dat we de spelers aanbieden bij andere BVO's uit de betreffende regio.  Bij de bovenbouw mogen BVO's wel in andere gebieden dan de eigen regio scouten. Ook daar liep een talent rond die in verbinding wordt gebracht bij een partnerclub van de betreffende BVO. Zo wordt hij regelmatig bekeken om hem eventueel uit te nodigen voor een O23 bij deze BVO. Dus ook jongens van 18/19 jaar krijgen een kans. Het was ook een top centrale verdediger. Maakt juiste keuzes. Passing uitstekend. Vooral in de diepte en weet linies over te slaan om direct in een overtal te komen.