Robot gaat duizenden amateurwedstrijden verslaan

De Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden (DVHN) willen bij de start van het nieuwe voetbalseizoen verslag doen van ál het amateurvoetbal in de regio. Dat zijn daar per seizoen gemiddeld zo'n 60.000 wedstrijden. Het grootste deel van de verslaggeving moet via robotjournalistiek geschieden

 

Uitslagen, rangen en standen zullen in deze opzet geautomatiseerd in een artikel worden verpakt. Coaches kunnen zich aanmelden om na afloop van de wedstrijd via hun mobiele telefoon een reactie te geven. Die wordt dan in het artikel verwerkt.

 

Hoofdredacteur van de Leeuwarder Courant Sander Warmerdam zegt dat het initiatief moet benadrukken dat elke wedstrijd in het amateurvoetbal voor hen nieuws is. “Nieuwe technologie heeft ook invloed op de manier waarop wij journalistiek bedrijven. Achtergrondinformatie wordt uiteraard door onze journalisten gemaakt. Iets waar een robot nog ver verwijderd van is. 

 

De extra aandacht is volgens de uitgevers ook bedoeld als steuntje in de rug bij de start van de amateurcompetities na bijna een jaar met alleen afgelastingen. Bron Villa Media