· 

Is gebeurd: Moet ik er iets mee? Mijn zoon van van 13 kan er niks van zegt de trainer...

Onze oudste zoon is pas onlangs gaan voetballen, net voor deze zomervakantie. Dat heeft diverse redenen waarom het pas zo laat is. Hij is ingedeeld bij de JO13 en dan in het laagste elftal. Hij heeft ook niet echt voetbaltalent dus in die zin vind ik dat vrij logisch dat hij laag is ingedeeld. Nu echter begint de leider/trainer steeds vaker tegen hem te zeuren, over zijn voetballen, dat hij niet voldoende inzet toont, enz. Hij stelt mijn zoon steeds in de spits op en laten we wel wezen, voor spits moet je nog wel een beetje talent hebben. Hij zegt, dan moet de bal naar hem komen, maar als hij dan niet naar de bal komt heeft hij ook weer commentaar.

 

Nu gistervanavond bij de training heeft hij gezegd dat zoon ook weer niet voldoende inzet liet zien. Moet ik er bij zeggen dat hij elke week braaf 2 keer per week gaat trainen! Waar andere spelers het nogal eens laten afweten, is hij er elke training. Maar nu zegt hij dat zoon eigenlijk beter nog bij de JO13's ingedeeld had kunnen worden en dat hij na de zomer nog maar een halve wedstrijd opgesteld zal worden.

En ik vind dat eigenlijk nogal oneerlijk! Kijk, ik weet heus wel dat het geen toptalent is, en dat er echt wel wat meer pit in mag, maarre, zo kan ik er in dat elftal nog wel een paar aanwijzen!

Deze trainer/leider heeft al 1 speler "weggepest" en het lijkt er op dat hij dat met mijn zoon nu ook aan het doen is, en ik heb sterk de neiging hier toch wel wat van te zeggen, zeker gelet op de inzet van andere spelers die niet eens de moeite nemen om te komen trainen! Of ben ik nu weer zo'n zeur?