· 

Column: Jan Dirk van der Zee geeft al een doorkijkje naar komend seizoen

Jan Dirk van der Zee kijkt alvast naar het komende zeizoen en laat je meekijken in de nieuwe plannen:

 

Voor een eerlijker competitieverkoop:

  • Om te kijken of we de competities in het jeugdvoetbal nog aantrekkelijker kunnen maken, gaan wij in twee regio’s testen (West 1 en West 2) of verschillende vormen van het fasenvoetbal ook bij de junioren vanaf 13 tot 19 jaar (een leeftijdsgroep die makkelijk afhaakt) aanslaat. Net zoals bij de pupillen, zal daar niet meer worden gewerkt met twee seizoenshelften (voor- en najaar), maar in vier fasen.
  • De tweede verandering voor het komend seizoen is een beleidsmatige keuze van de KNVB waarmee voetbalverenigingen hun eerste elftallen horizontaal kunnen overschrijven van de zondag- naar de zaterdagamateurs.
  • Tot slot wordt dit najaar een breed KNVB-onderzoek opgezet met de centrale vraag: hoe maken we de voetbalpiramide toekomstgericht? Want door een terugloop van het aantal verenigingen zijn er aan de onderkant van de piramide steeds minder teams. Daarnaast willen we nóg meer regionale wedstrijden, meer derby’s en een betere aansluiting tussen de districten en de landelijke competities.

Meer Columns van Jan Dirk van der Zee lees je op de site van de KNVB