FC Schüttorf 09: Een Nederlandse Voetbalclub in Duitsland

Vanaf Enschede ben je met de auto binnen een half uur rijden in Schüttorf, Duitsland. De plaatselijke voetbalclub nabij de grens heeft dan ook zeker een Nederland karakter. „Maar er is nog een wereld te winnen.”

 

Dennis Brilhuis, Ben en Peter Veldhuis, Maikel Willemsen, Bart Pierik, Roy van den Dolder, Tom Nieboer, Johannes Yarbug; het is maar een kleine greep uit de groep Nederlandse voetballers die in het verleden voor FC Schüttorf 09 speelden. Het is ook de club waar de ‘Nederlandse Duitser’ Simon Cziommer (ex-FC Twente en Heracles, tegenwoordig analist bij ESPN) zijn voetbalcarrière begon. In de huidige hoofdmacht speelt onder meer Teun Golbach uit Losser. Vanaf komend seizoen wordt Emiel ten Donkelaar, nu nog coach van Tubantia-zaterdag, toegevoegd aan de trainersstaf.

Lees verder in Dagblad Tubantia