· 

TOPIC: mijn zoon zit op voetbal krijgen we allemaal regeltjes...verplicht dit en dat

Mijn zoon zit sinds een poosje op een voetbal. Zelf heb ik nooit zoiets gedaan, dus ik wordt voor het eerst geconfronteerd met het zgn “sportverenigingsleven”. Pfff. Wat een lawine aan regeltjes, taken, verplichtingen voor leden en vooral ook ouders van de leden. Denk aan “verplicht” vergaderen, scores bijhouden, fluiten, tenues wassen, rijden natuurlijk, loten verkopen, bardiensten etc. Nou is het zo dat ik met alle liefde naar een teamouderoverleg kom, clubactie loten verkoop ten bate van de vereniging, of een keer scoor. Maar zodra er bijstaat dat dit verplicht is, is het voor mij klaar: dan heb ik er geen zin meer in

Twee vragen aan medeouders

  • 1. Is dat eigenlijk normaal? Gaat dat in alle verenigingen zo?
  • 2. Is het mogelijk voetbal zonder verenigingsverband te doen, in een sportschool tegen betaling bijvoorbeeld?