De nieuwe coronamaatregelen zorgen bij verenigingen in de amateursport voor praktische en principiële bezwaren

De nieuwe coronamaatregelen zorgen bij verenigingen in de amateursport voor praktische en principiële bezwaren. Vanaf volgende week zaterdag moeten alle sporters van 13 jaar en ouder hun CoronaCheck-app laten zien als ze de kantine van hun vereniging in willen. Diverse clubs uit het amateurvoetbal laten weten daar niet aan te kunnen en willen beginnen.

 

Op dit moment geldt de 1,5 meterregel, ook langs de sportvelden en in de kantines. Vanaf 25 september moeten bezoekers van de horeca, waaronder sportkantines vallen, aan de deur hun CoronaCheck-app laten controleren. Dat betekent dat alleen mensen die gevaccineerd zijn, over een negatief testbewijs beschikken of onlangs een coronabesmetting hebben doorgemaakt, naar binnen mogen.

 

Het leidt tot veel vragen en zorgen bij amateursportverenigingen, zo merkt bijvoorbeeld voetbalbond KNVB. ,,We zien dat trouwens ook bij de horeca en bij de evenementen, met het verschil dat het hier om vrijwilligers gaat", aldus een woordvoerder. ,,Wij wachten nu het Kamerdebat af en trekken samen met NOC*NSF op. Er komt een protocol of handleiding voor de verenigingen waarmee ze kunnen werken." BRON: AD.NL