· 

Column: Zo gaat het pupillen voetbal naar de knoppen...of is de oplossing nabij?

Is de oplossing nabij?

 

Dat is gewoon zo....echt wat wij langs de velden hebben gehoord, laten dat maar in het midden houden. Maar is er dan geen oplossing? Hoe goed ging het in Corona Tijd? Kinderen hadden veel meer plezier. Waarom? Tijdens trainingen, wedstrijden hadden ze geen last van wie dan ook, laat staan van ouders die maar aan de zijkant lopen te brullen en schreeuwen. Wat een rust over alle teams en de trainers konden lekker hun gang gaan. De verziekers, de verpesters konden niks doen dan weer naar huis gaan. Oplossing nabij?

 

Zelf ben ik genezen bij de onderbouw, alhoewel ik wel kijk naar mijn kleinkind, omdat rondom het team lekker rustig is.

Wat een rust over alle teams en de trainers konden lekker hun gang gaan. Ook tijdens onze scoutingdagen rust, totdat ze weer mogen kijken? Rust was en is weg!

 

 

Maar hebben we wat geleerd van Corona Tijd?

Volgens mij ligt daar de oplossing om goed na te denken wanneer spelers het best tot hun recht komen. Rust om hen heen en alleen af en toe coachende trainers. Zoek daar de oplossing. We hebben al gehoord dat er bij clubs spelers voetballen op de zaterdag en ouder koffie drinken in de kantine, want dat mag weer, van van hun kroost vandaan. Net zoals op school ga je als ouder ook niet tijdens les in de klas zitten, vertrouw je kind aan de meester of juf en een paar keer per seizoen mogen ouders de vorderingen zien van hun kids. Op school een ouderavond en op voetbal een ouderdag.

 

Kijk mama wat ik geleerd heb? Kijk papa wat ik al kan? Zo, wie heeft je dat allemaal geleerd? Dat deed de trainer....

 

Daarnaast zou het handig zijn om ouders eens per maand in de kantine eens om de tafel te gaan en laat ze hun genoegen of ongenoegen uiten, dan kun je er wat mee, of juist niet., Misschien zitten tussen deze ouders wel goede trainers bij of goede leiders....iets wat elke vereniging ook zoekt. En leidt ze op, intern danwel extern. Er zijn genoeg goede opleiders in Nederland. Of opgeleide HO'ers die zelf de opleiding kunnen geven.

 

Fijn weekend alvast