Voetbalvereniging Sluiskil bestaat na 90 jaar niet meer

VV Sluiskil bestaat niet meer. Tijdens een algemene ledenvergadering van de voetbalvereniging vanavond, sprak Bram van Houcke, oud-voorzitter van de club, de historische woorden aan het begin van de bijeenkomst: "Bij deze heeft de club zich opgeheven." Daarmee komt een einde aan de club die in 1931, dus negentig jaar geleden, werd opgericht.

 

Bij de laatste vergadering waren vijf leden aanwezig, een was ziek thuis. Van Houcke: "We wisten dat dit er aan zat te komen, al vele jaren, maar dan is het toch nog een verdrietig moment. Het aantal leden liep al sinds het eind van de jaren tachtig terug, om verschillende redenen. Zo werd er niet meer gebouwd in Sluiskil waardoor jongeren wegtrokken naar bijvoorbeeld Terneuzen om daar te gaan wonen, en er waren veel arbeidsmigranten die hier alleen waren om te werken en slapen." Bron Omroep Zeeland