Als voetballer kun je hiervan nog veel opsteken: Het verhaal van Abdi Nageeye

Geactualiseerde editie

 

Met een uitgebreide terugblik op het olympisch succes, een voorwoord van Eliud Kipchoge (tweevoudig olympisch kampioen en wereldrecordhouder op de marathon) en een nawoord van Bashir Abdi (bronzen medaille Olympische Spelen en winnaar van de Marathon van Rotterdam in een Europese recordtijd).

 

Abdi Nageeye zorgde tijdens de Olympische Spelen in Japan voor een daverende verrassing door voor Nederland de zilveren medaille te winnen op de marathon. De beelden van zijn eindsprint, waarbij hij zijn goede vriend Bashir Abdi aan brons hielp, gingen de wereld over.

 

Aan deze prestatie ging een bijzonder verhaal vooraf. Nadat Nageeye op jonge leeftijd in Den Helder terechtkwam, volgde een wonderlijke en bij vlagen levensgevaarlijke reis die hem in Syrië, Somalië en Ethiopië bracht, voordat hij als tiener op eigen kracht terugkeerde in Nederland. Daar ontdekte hij de liefde voor hardlopen. Inmiddels is Nageeye houder van het Nederlands record op de marathon en maakt hij samen met wereldtoppers als Eliud Kipchoge en Kenenisa Bekele deel uit van het NN Running Team.

 

André van Kats volgde de verrichtingen van Abdi Nageeye meer dan een jaar lang op de voet, reisde met hem mee naar Boston, Eldoret (Kenia) en Berlijn en sprak uitgebreid met de atleet over zijn veelbewogen jeugd. Dit boek geeft een inkijk in het bijzondere bestaan van Nederlands beste langeafstandsloper en een blik achter de schermen van de marathonsport op het allerhoogste niveau. Bovenal is het een verhaal over een zoektocht naar een betere toekomst van een atleet zonder grenzen, die vastberaden zijn eigen weg kiest, leidend tot olympisch succes. Abdi Nageeye - Atleet zonder grenzen was genomineerd voor de Nico Scheepmaker Beker als één van de beste sportboeken van 2019. Voor meer informatie of een recensie-exemplaar kunt u contact opnemen met: Michiel van der Velde

Email: michielvdv@uitgeverijlucht.nl;

Tel: 06 194 26 920 Abdi Nageeye | André van Kats | Paperback