Minister Grapperhaus: Gemeenten mogen Mystery Guests inzetten bij sportclubs

Het naleven van de QR code bij sportclubs laat te wensen over. De kantine van een sportclub valt onder horeca en om vrijwilligers te ontlasten  voor de komende maanden hebben ze tijdens de veilgheidsregio vergadering van afgelopen maandag besproken dat clubs Mustery Guests in te schakelen zonder een beroep te doen op BOA's. Een Mystery Guest zie je niet en kan bij niet naleving van controle een boete opleveren.

Voor de komende maanden is een budget van 45 miljoen beschikbaar.

 

Een mystery shopper (ook wel mystery guest) is iemand die winkels, restaurants en andere bedrijven bezoekt om aspecten als kwaliteit en service te testen. Zo doen mystery shoppers vaak aankopen in winkels en beoordelen hierbij de vriendelijkheid en professionaliteit van het personeel.