· 

Laatste tegenstander Oranje Futsal bekend voor EK Zaalvoetbal 2022

Oranje Futsal neemt het op tegen Oekraïne, Portugal en Servië tijdens het grootste EK zaalvoetbal ooit.

 

17 november, Zeist –Vanavond is bekend geworden dat Servië het laatst gekwalificeerde land is voor UEFA Futsal EURO 2022 dat op 19 januari 2022 van start gaat in Nederland. Voor een plek bij de laatste 16 deelnemers namen ze het maandag en vanavond op tegen Wit-Rusland. Dankzij 3-1 winst in eigen land en een 2-3 overwinning vanavond in Minsk wisten ze zich te plaatsen voor het grootste Europese Kampioenschap zaalvoetbal ooit.

 

Poule A

 

Het Servische Futsal-elftal nam zes keer eerder deel aan het Europees Kampioenschap. In 2016 behaalde het team, tijdens het EK in eigen land, een vierde plek. Servië gaat het in Amsterdam in poule A opnemen tegen Portugal, Oekraïne en Oranje Futsal. De eerste wedstrijd vindt plaats in de Ziggo Dome op 19 januari tegen de regerend Europees- en Wereldkampioen Portugal. Zondag 23 januari spelen ze tegen Oekraïne en op vrijdag 28 januari treffen ze Nederland.

 

Voorbereidingen Oranje Futsal

 

De voorbereidingen van Oranje Futsal zijn in volle gang. In de afgelopen twee dagen werd er nog twee keer een oefenwedstrijd gespeeld tegen regerend Wereld- en Europees kampioen Portugal. Daar werd met respectievelijk 0 - 3 en 5 - 3 van verloren. Beide landen treffen elkaar op zondag 23 januari in de Ziggo Dome. Voor de start van het EK speelt Oranje Futsal in december nog een Vierlandentoernooi en op 8 januari een ‘uitzwaaiwedstrijd’ tegen Oostenrijk.

 

Nederland opent het toernooi tegen Oekraïne op 19 januari. Alle wedstrijden van Nederland zijn, net als een kwartfinale, de halve finales en de finale, live te zien bij de NOS.

 

Al meer dan 10.000 tickets verkocht binnen drie dagen

 

De ticketverkoop is vorige maand van start gegaan en het eindtoernooi op Nederlandse bodem blijkt nu al razend populair. Binnen drie dagen waren de eerste 10.000 tickets al verkocht. Vooral de wedstrijden rondom Oranje zijn in trek, maar ook wedstrijden van top futsal landen zoals Kazachstan en Portugal trekken veel publiek.

 

Wedstrijdkaarten voor UEFA Futsal EURO 2022 zijn al verkrijgbaar vanaf 10,- euro. Een ticket geeft toegang tot één matchday met twee wedstrijden en zijn te verkrijgen via futsaleurotickets.nl. De wedstrijden worden gespeeld in de Ziggo Dome in Amsterdam en MartiniPlaza in Groningen. Het eindtoernooi belooft voor jong en oud een ware beleving te worden met veel actie, snelheid en de beste futsal-spelers van over heel Europa.

 

Meer informatie over UEFA Futsal EURO 2022 is te vinden op de officiële website https://www.knvb.nl/futsaleuro.