Een kind helpen naar een andere amateurclub...doen we ook: Ilya zo blij!

We scouten kinderen om te kijken of ze BVO waardig zijn.

 

We zien teveel talent verloren gaan.

Ook horen we schrijnende verhalen van jongens maar van meiden die niet in een jongensteam mogen spelen. dus zoeken we naar oplossingen. 

 

Maar ook afgelopen zondag zagen we dat een Spaans sprekende jongen, talentvol maar in een 10e team speelde in de regio Haarlemmermeer. Probleem was dat we wel Engels spraken maar Spaans....Kwam laat in Nederland aan. Ga maar het 10e team werd gezegd. Zonder te kijken naar het talent..

Op het moment dat Michel deze groep kreeg zei ik nog hij spreekt wel Spaans en Engels en Michel ging gelijk over naar het Spaans, heeft daar als prof gespeeld, dus de ban was gebroken.

 

Meetrainen

Gelukkig, maar dat 10e team stoorde ons. Maandag in de pen geklommen, ook de wens van de vader, voor een stage bij een mooie naburige grote vereniging waarbij de 10.1 en 11.1 hoofdklasse spelen. Mocht gistermiddag meetrainen, maar hoeft die komende 2 trainingen niet meer te doen want ze zagen gelijk het talent in hem en werd gelijk aangenomen. 

Scouten en spelers een kans geven bij een BVO is prachtig maar kinderen op hun niveau te krijgen is ook een uitdaging en als het lukt geeft dat voldoening. 2 anedere jongens in de bovenbouw spelen bij een club nabij Gouda maar inmiddels bericht gehad dat ze bij een grote club in Woerden stage mogen lopen. Uiteraard moeten we wel potentie zien in spelers en speelsters zodat we ze kunnen helpen naar het niveau wat ze graag willen en wij zien dat ze dat aankunnen.

 

Niet e;lke speler is gelijk BVO waardig maar een tussenstap maken is ppk voor de meeste spelers een uitdaging.