Kuipers linkt toename zelfdodingen jongeren aan schoolsluitingen...en onthouden van Sport meneer Kuipers?

Volgens zorgminister Ernst Kuipers ligt het toegenomen aantal zelfdodingen onder jongeren ook aan het sluiten van scholen waartoe het kabinet de afgelopen twee jaar enkele keren besloot om de verspreiding van het coronavirus te remmen. Kuipers noemt het “vreselijk, echt vreselijk” dat er bij mensen onder de 30 jaar meer zelfdodingen zijn geregistreerd.

 

“Dat heeft natuurlijk ook te maken met het sluiten, herhaald, van onderwijs”, zegt de kersverse bewindsman. “En daarmee het limiteren van contactmogelijkheden, in een fase van je leven dat dat bij uitstek belangrijk is.” Ook andere maatregelen raken jongeren hard, zegt hij.

Kan het onthouden van Sport mede een reden zijn meneer Kuipers?   

Lees verder bij Ditjes & Datjes