Voetbal Vlaanderen hervormt het jeugd- en amateurvoetbal ingrijpend

Voetbal Vlaanderen plant voor volgend seizoen (2022-2023) een hervorming op vijf fronten van het jeugd- en amateurvoetbal. Daarmee wil de organisatie "belangrijke stappen zetten richting optimalisatie, efficiëntie, transparantie en modernisering", zo klonk het dinsdag.

 

Een eerste hervorming komt er op vlak van competities. Er zal voortaan in het gewestelijk en provinciaal jeugdvoetbal over de provinciegrenzen heen worden gespeeld. "Dit is vooral belangrijk voor de clubs die aan de grenzen van onze provincies liggen", stelt Voetbal Vlaanderen, dat zo'n 165.000 spelers en speelsters onder 18 jaar als leden heeft.

 

De maximale afstand van een verplaatsing zakt volgens de bond van 70 kilometer naar 50 kilometer, de maximale reistijd van een verplaatsing zakt van 57,7 minuten naar 43,7 minuten. Lees verder op Sporza