Hoeveel profclubs scouten nu daadwerkelijk spelers en speelsters vanaf 17 jaar?

Dan denk je toch. De jongste kinderen worden bij veel clubs niet gescout omdat ze echt te jong zijn alhoewel de topclubs als mieren door de mini's wandelen om de eerste kinderen al te spotten en op te schrijven...

 

Zelf meegemaakt...staan ze al...vraag: "bent u de opa van één van de kids? Nee ik ben scout van....zal de naam niet noemen maar verbaasde mij wel, wetende dat de kinderen niet ouderzijn dan 5 en 6 jaar.

 

Natuurlijk wij scouten ook vanaf 8 jaar...maar de grootste groep zit bij 9 t/m 13 jaar.

 

Blijven die kleintjes wel zo goed?

 

Weet je nu al wat kinderen gaan doen als ze 15 of zijn? Ja, geweldig als je dat al weet. De wereld moet nog ontdekt worden...en uitdagingen worden groter. En vinden ze voetbal nog wel zo leuk, of zijn andere zaken belangrijker? Dan kun je ze wel een richting induwen maar nog steeds niks is zeker. Genoeg meegemaakt dat talentvolle spelers vroegtijdig afhaken.

 

We merken dat tot en met 16 jaar de grens wel bereikt is en daarna zoeken ze het maar uit. Nu kunnen we merken dat voor de bovenbouw, zelfs tot en met 21, 22 jaar nog mogelijkheden zijn, als je maar je best voor ze blijft doen. Jongens die 1e, 2e, 3e divisie voetballen, niet meer naar omgekeken wordt, maar wel talent hebben. Als we kijken naar de keepers in de eredivisie dan denken wij, er lopen toch betere rond? Maar profclubs kijken niet verder en halen liever spelers van elkaar weg...ook al loopt er een betere rond, zoals een keeper in Harlingen en een keeper in Beuningen. Of twee top amateurvoetballers uit Enschede, spelend in de 1e divisie. Die konden we nog onderbrengen en zo waren een viertal Belgen bij ons in Honselersdijk. Voor deze jongens wordt gezocht. Jongens uit Mechelen die een kans verdienen. Een van onze scouts en tevens begeleider is op zoek voor ze.

 

Bovenbouw heeft er ook recht op!

 

Bovenbouw meer kansen geven? Ja daar gaan we voor en mijn vijf collega's gaan ze verder op weg helpen en zie bied perspectief voor deze groep waar anderen hun neus voor ophalen. Dat willen we niet, want de wereld houdt niet op bij de landsgrenzen van Nederland. Zoveel mogelijkheden daarbuiten en daarom hebben we nu meer agenten aan ons weten te binden die deze vergeten groep verder zullen begeleiden naar hun eigen top!

 

 

Wil jij dat ook? Stuur een mail naar mail@sport-totaal.nl