KNVB introduceert nieuwe naam voor Hoofdklasse

De Hoofdklasse in het amateurvoetbal krijgt vanaf de zomer van 2023 een nieuwe naam. De competitie gaat dan door het leven als de Vierde Divisie. De KNVB kondigde de naamswijziging donderdag aan als onderdeel van een pakket aan veranderingen in het amateurvoetbal.

 

Door de Hoofdklasse te hernoemen tot de Vierde Divisie is volgens de KNVB beter zichtbaar om welk niveau het gaat. 'Bij velen leeft de veronderstelling dat de Hoofdklasse het hoogste niveau zou kunnen zijn', schrijft de bond op de eigen website. 'Dat is in de voetbalpiramide niet het geval want boven de Hoofdklassen is er de Tweede en Derde Divisie.'

 

Vanaf het seizoen 2023/24 worden clubs in de Derde en Vierde Divisie en in de Eerste Klasse, het niveau onder de Vierde Divisie, gemengd ingedeeld. Dat betekent dat zaterdag- en zondagclubs elkaar kunnen treffen. De thuisspelende ploeg bepaalt in dat geval de wedstrijddag, met uitzondering van principiële zaterdagclubs die het recht op speeldag zaterdag hebben. Lees verder op MSN.com