Kinderen zetten zich in voor Jeugdfonds Sport & Cultuur. Nog 272 duizend kinderen hebben recht op sport

Op woensdagmiddag 1 juni vindt de PowerrrActie plaats: kinderen zamelen geld in voor Jeugdfonds Sport & Cultuur, door hun talenten te laten zien. De actie markeert de start van een langdurige ondersteuning van dit goede doel door Danoontje. Naast een startdonatie neemt het merk in juni een bijzonder en impactvol initiatief: het heeft toegezegd 10% van de omzet in die maand aan het Jeugdfonds te geven. Doel van Danoontje is elk jaar voor vele honderden kinderen hun sport te kunnen betalen.

 

1 juni is de Internationale Dag van het Kind. Op deze woensdagmiddag wordt met de PowerrrActie extra aandacht gevraagd voor de situatie waar in Nederland gemiddeld 2 à 3 kinderen in elke klas mee te maken hebben: dat er geen geld is om te sporten. Terwijl dat zo belangrijk is voor hun fysieke, mentale en sociale ontwikkeling.

 

De PowerrrActie wordt een actie dóór kinderen, vóór kinderen. Iedereen kan meedoen. Simpelweg door hun talent te laten zien en op te treden voor buren en familie. Het geld dat daarmee wordt opgehaald, gaat 100% naar het Jeugdfonds.

 

Kinderen mogen alles verzinnen om geld op te halen voor het goede doel. De eerste 200 kinderen die meedoen krijgen een limited edition PowerrrActie pet. Op de pet staat ook een QR-code, zodat fans meteen een donatie kunnen doen aan Jeugdfonds Sport & Cultuur.

 

Bekende sporters en muzikanten steunen de PowerrrActie

 

Monique Maks van Jeugdfonds Sport & Cultuur verheugt zich op de actie: “Het is keihard nodig dat alle kinderen die dat willen, kunnen sporten, dansen of een muziekinstrument kunnen spelen. Onze ambassadeurs weten als geen ander hoe belangrijk dit is. Daarom zijn we super blij dat ook zij aandacht vragen voor de PowerrrActie.”

 

Een van de ambassadeurs van het Jeugdfonds is turnkampioen Sanne Wevers: ”Sport opent deuren voor de toekomst van een kind. Ik zou gewoon niet weten hoe het is zonder sport te leven. Daarom hoop ik dat alle kinderen meedoen aan de PowerrrActie.”

 

Oranje hockeykampioen Ginella Zerbo vult aan: “Het leven is zoveel leuker als je sport! Als je bij een vereniging gaat sporten, bouw je een nieuwe vriendenkring op. Hoe meer vrienden, hoe leuker!”

 

Nasser el Jackson is professioneel straatvoetballer en wereldkampioen groundmoves: “Ik wil een voorbeeld zijn voor de jeugd. Ik wil ze meegeven wat ik zelf geleerd heb. Het gaat niet om het doen van kunstjes met de bal. Het is zoveel meer. En al helemaal als je er geld mee kan ophalen voor het goede doel!”

  

272 duizend kinderen hebben geen geld voor sport & cultuur in.

 

Jeugdfonds Sport & Cultuur vindt het belangrijk dat ieder kind de kans krijgt om deel te nemen aan activiteiten die voor leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn. Maar liefst 272 duizend kinderen en jongeren (1 op de 11) groeien op in een gezin waar geen geld is om lid te worden van een sportclub of om creatieve lessen te volgen. Gelukkig kunnen deze kinderen en jongeren terecht bij Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dat betaalt voor kinderen tot 18 jaar de contributie of het lesgeld en eventueel de benodigde attributen. Download hier het stappenplan en kijk hier op de powerractie.nl