Realiteit en ook echt gebeurd: jongetje van 10 jaar geschorst

Een 10-jarige voetballertje Jan Lievering is de dupe geworden van een ruzie tussen zijn ouders en zijn voetbalclub. De ouders van de jongen weigeren vrijwillig bardiensten te draaien bij VLH, geheel tegen het zere been van de voetbalclub. Gevolg: Jordy wordt geschorst.

 

De beslissing om het voetballertje drie wedstrijden niet mee te laten spelen is bij veel mesen compleet verkeerd gevallen.  Zo vinden veel bezoekers van de Omroep  de actie van de club veels te kwalijk. "Belachelijk wat deze club doet, je betaaltal volle bak om een kind te laten mogen voetballen. En sinds wanneer bestaat "verplichte" vrijwilligerswerk? Daar ga je inderdaad geen vrij voor pakken op je werk, je baas lacht je vierkant uit", zo klinkt het.

 

Anderen nemen het juist de ouders kwalijk dat ze geen tijd willen vrijmaken voor  de voetbalclub van hun zoontje. "Als je kinderen hebt, moet je er ook tijd voor hebben en maken." En: "Veel clubs zijn gewoon een makkelijke stalling geworden voor sommige kinderen. Onder het mom van; 'Ik betaal contributie dus ligt de verantwoording bij de club. En ik kan toch niet dus en haal hem wel op als ik met mijn andere bezigheden klar ben. 

 

Dat de 10-jarige Jan het slachtoffer is geworden van de hele kwestie, daar is iedereen het over eens. "Wat ik helemaal belachelijk vind is dat die 'club' een kind van tien jaar daarvan de dupe laat zijn.