· 

KNVB roept gemeenten op te investeren in voetbal

De KNVB plaatste afgelopen dinsdag 19 april een advertentie in het Algemeen Dagblad waarmee de KNVB gemeenten oproepen om te (blijven) investeren in de voetbalverenigingen. Deze advertentie met de titel ‘Voetbal is meer dan een sport’ benadrukt de maatschappelijke impact van het voetbal op het moment dat gemeenten nieuwe coalitieakkoorden samenstellen. De advertentie is een open brief, ondertekend door Jan Dirk, welke ook rechtstreeks gestuurd wordt naar alle gemeenteraadsleden. Aanvullend sturen we een meer uitgebreide brief naar alle gemeenteraadsleden in Nederland om onze boodschap verder toe te lichten. Wij zetten hiermee in op een vooraanstaande plek van de sport in de coalitieakkoorden en beleidsplannen.

 

Maatschappelijke impact van voetbal

De voetbalvereniging biedt kansen om gemeentelijke uitdagingen het hoofd te bieden, zoals bij vraagstukken over leefbaarheid en leefstijl. De opbrengsten van sport en bewegen zijn namelijk 2,5 keer zo hoog als de kosten. En de maatschappelijke waarde van het amateurvoetbal bedraagt maar liefst €5 miljard. Het gaat dan onder meer om besparing op zorgkosten, betere onderwijsprestaties en het voorkomen van criminaliteit.

 

Voetbal in plannen en coalitieakkoorden

Wie investeert in de sport, behaalt winst in de wijk, op school, in de zorg én op het veld. De KNVB roept de gemeenteraadsleden daarom op de vereniging de komende jaren de aandacht te geven die het verdient. Te beginnen met een basisplek in het coalitieakkoord.

 

Bron vv Oldenzaal