Doordat een arbiter zelf is aangesteld is de wedstrijd als ongeldig verklaard

De kampioensrace in de vierde klasse H in het district West II heeft een opvallend staartje gekregen. VV Hekelingen uit Spijkenisse dacht de titel binnen te hebben echter de wedstrijd moet donderdag worden overgespeeld. Arbiter Marcello Stewart had de wedstrijd al stilgelegd doordat door de assistent-trainer van WCR werd bekogeld met een bidon. Overigens is de bewuste arbiter gaan fluiten, onrechtmatig volgens de KNVB (voor de wedstrijd was geen scheidsrechter aangemeld), waarna Hekelingen zelf de arbiter heeft aangesteld om de wedstrijd te fluiten.

 

Hekelingen is ‘redelijk overvallen’ door dit oordeel. "De bond heeft besloten de wedstrijd over te spelen en verandert niet haar mening.. De club is het hier niet mee eens. Ik heb duidelijk gemaakt dat we de KNVB op de hoogte hadden gesteld van het feit dat we zelf een scheidsrechter op de wedstrijd hadden gezet. Het is door de club tijdig medegedeeld maar men wist niets van de mail, aldus voorzitter Martijn de Jong in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dat doen we voor lagere elftallen altijd, maar voor eerste elftallen gebeurt dit niet zoveel. Wij wisten niet dat het niet mocht. De KNVB is overigens overtuigd van het feit dat we te goeder trouw hebben gehandeld."

 

Nadat een groot feest werd gevierd door het "behalen" van het kampioenschap moeten de koppies  alsnog op scherp staan om alsnog de wedstrijd winnend af te sluiten om boven Overmaas uit te komen. De trainer moet alles uit de kast halen om het volle rendement uit de spelers te halen.