Mijn zoon met PDD-NOS en ADHD...maar wil voetballen

Mijn zoon van 9 jaar wil erg graag op voetbal maar ik ben er tot nu toe altijd wat huiverig voor geweest. Heeft nog een blauwe maandag op judo gezeten toen hij paar jaar jonger was maar mee gestopt omdat hij het niet volhield om de hele les mee te doen. Met zwemles is het pas gelukt toen we hem naar speciaal zwemmen hebben gedaan met 1 op 1 begeleiding en een juf die zich super heeft ingezet.

 

Maar hij wil zo graag. Zijn grote broer zit op voetballen, net zoals zijn beste vriend en op school voetballen ze altijd in de pauze met de meester als scheidsrechter. Dat laatste gaat goed. Heeft pas 1 keer moeten overslaan omdat hij vond dat de andere jongens niet eerlijk deden en toen vond de juf het verstandig als hij even een keer oversloeg.

 

Alleen ik weet niet zo goed hoe ik het moet aanpakken. Ik kan het niet opbrengen om er zelf elke training bij te blijven en de trainer met hem te helpen (werkt volgens mij ook niet als ik er als moeder bij ben). Op diverse websites kan ik geen vereniging vinden met voetbal voor kinderen die meer en speciale aandacht nodig hebben.

 

Hoe hebben jullie het aangepakt? Of hebben jullie tips?