Vrouwen in mannenteams vervijfvoudigd

Was al bekend dat vrouwen mee mochten doen met het 1e mannenteam. Inmiddels heeft dat een enorme vlucht genomen en is het eerste meisje dat meedeed Ellen Fokkema bij vv Foarút.

Fokkema speelt al sinds haar vijfde bij Foarút en speelt straks nog steeds met drie dezelfde jongens waarbij ze ook in de jeugd in het team zat.

 

Vrouwen mogen sinds dit seizoen op het hoogste amateurniveau meedoen met mannen. Daardoor is het aantal gemengde teams in één seizoen sterk toegenomen. Vooral op de lagere niveaus. "Veel mensen wisten niet dat het al kon", zegt de KNVB tegen NU.nl.

 

Er spelen dit seizoen 22 vrouwen op het hoogste niveau, maar de bijvangst was veel groter. Er kwamen 216 nieuwe vrouwen in de B-categorie, de lagere mannenteams. Dat blijkt uit cijfers die NU.nl opvroeg bij de KNVB.