Sportclubs worstelen met stijgende energieprijzen; contributieverhogingen dreigen

De sterk stijgende energieprijzen raken ook sportverenigingen. Paul Baans en Pepijn Geldof, verenigingsconsulenten van Rotterdam Sportsupport, maakten een eerste analyse en onderzochten de impact hiervan op Rotterdamse verenigingen. Veel verenigingen verwachten de contributie te moeten verhogen als gevolg van de stijgende energieprijzen.

 

Vanwege de stijgende energietarieven heeft Rotterdam Sportsupport ervoor gekozen op korte termijn een eerste analyse te doen op basis van verschillende bronnen. Vanuit het vitaliteitsonderzoek en de aanstaande gesprekken van onze verenigingsconsulenten met clubs verwachten we later nog een completer beeld te kunnen schetsen.

 

Contributie

 

“Ervaring leert dat de energierekening van verenigingen gemiddeld zo’n 6% van de totale lasten bedraagt,” aldus Baans. “Dit waren althans de gemiddelden vóór de corona- en energiecrisis. Bij sporten met (grote) eigen accommodaties zoals tennis, hockey en voetbal liggen de kosten met gemiddeld 15% tot 20% nog flink hoger. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft uitgerekend dat de energieprijzen tussen 1-1-2021 en 1-1-2022 met 86% zijn gestegen. Lees verder bij Rotterdam Topsupport