Lezersvraag. Opzeggen bij de club. Wie heeft gelijk, de club of de bond?

Mijn kind heeft een vervelend seizoen achter de rug bij zijn voetbalclub (lang verhaal) en heeft geen zin meer om te voetballen.

Nu heb ik een maand geleden ons lidmaatschap schriftelijk en per email opgezegd. Op beide berichten heb ik geen reactie ontvangen, terwijl ik hier wel om gevraagd heb. Dus om een bevestiging van de opzegging. Ik zag net op de site van de voetbalclub dat als je voor 30 april niet hebt opgezegd, je automatisch weer als lid staat ingeschreven voor het volgende seizoen.

 

Wat is leidend?

Nu komt de vraag? De KNVB overschrijvings deadline is 15 juni. Maar als de club zegt voor 30 april moet je opgezegd hebben...anders blijf je lid terwijl de overschrijving van de bond pas 15 juni is. Waar ligt de waarheid en wie het weet mag het zeggen.

 

Hoe weet ik nu zeker dat mijn zoon daar is uitgeschreven? Telefonisch zijn ze niet te bereiken, alleen in het weekend. Dan krijg ik een mevrouw van de kantine aan de telefoon die zegt dat ik dit schriftelijk moet doen. Iemand een idee hoe te handelen?