Ingezonden mail: mijn kind kreeg zomaar hyperventilatie

Mijn kind heeft nu na onderzoek twee hyperventilatie aanvallen gehad. We merketen het doordat hij zwaar ging ademen. De eerste keer tijdens de warming up, uiteindelijk heeft hij niet meer meegedaan. Telkens ging het ademhalen fout en bij een stukje lopen werd hij duizelig en ging hij zwalken.

 

De tweede keer nadat hij een keiharde bal in zijn maagstreek heeft gehad. Hij heeft eerst drie minuten op de grond gelegen, ook weer ademhaling op hol en daarna duurde het nog bijna drie kwartier voor hij weer helemaal bijgekomen was. De bal is heel hard aangekomen, zijn hele buik was rood gedurende een uur of 4. BHV'er dacht dat de bal op zijn middenrif kwam en daarom de ademhaling ontregelde maar het is wat te toevallig twaalf dagen nadat hij het de eerste keer meemaakte. Hoe werkt dit, iemand ervaring mee? Wanneer ga je hyperventileren en wat kan je doen ter voorkoming want hij is te belangrijk in zijn team.