Grootschalig actieplan #doedegijdatthuisook moet sportiviteit op en langs voetbalvelden verbeteren

Voetbal Vlaanderen heeft voor het nieuwe seizoen een grootschalig actieplan uitgewerkt om de sportiviteit op en langs de (jeugd)voetbalvelden te verbeteren. Het plan "#doedegijdatthuisook" werkt rond een aantal pijlers en richt zich niet alleen tot spelers en trainers, maar betrekt voor het eerst actief de ouders langs de zijlijn. Ook komt er dit seizoen naast de traditionele puntenrangschikking een fairplayklassement bij jeugdreeksen.

 

In 2021 lanceerde de Belgische voetbalbond (KBVB) samen met de taalvleugels al het "Come Together-actieplan" tegen discriminatie en racisme. Dit nieuwe actieplan gaat nog een stap verder om de sportiviteit op alle vlakken verder aan te pakken, en richt zich daarbij nadrukkelijk op de ouders en andere supporters.

 

"Door ouders een duidelijke rol te geven voor, tijdens en na voetbalmatchen willen we een sportiever klimaat creëren rond de hobby van duizenden voetballertjes", klinkt het. Lees verder bij Sporza.be