Wat kost een dagje Eredivisie?

Om met Johan Cruijff te spreken: “Winnen doe je met z’n allen”. Vlak daarbij ook de achterban niet uit. Want waar zou een voetbalclub zijn zonder zijn supporters? Nu de aftrap van het nieuwe Eredivisieseizoen een feit is en de stadions de deuren hebben geopend, kijkt menig voetballiefhebber uit naar het bezoeken van een wedstrijd. Maar wat kost zo’n uitje langs de lijn eigenlijk? Time2play nam een duik in de prijzen en vergeleek de kosten van een complete dag Eredivisievoetbal per club.

 

Welke club kroont zich tot kostenkampioen?

 

Topscorer van de lijst is Feyenoord. Wie De Trots van Zuid dit seizoen live in De Kuip in actie wil zien, is voor de toegang, twee drankjes, een snack en parkeerkosten zo’n € 45,30 kwijt. Daarmee zijn de Rotterdamse supporters ruim vier euro duurder uit dan de achterban van FC Utrecht. De club van trainer Henk Fraser staat op een gedeelde tweede plek met Ajax, gevolgd door PSV en FC Twente.

 

Lees verder op de site van Time2play