Contributie flink omhoog door hoge energieprijs: voetballen straks niet meer te betalen

Het blijft niet bij de huishoudens alleen, ook sportclubs krijgen te maken met flinke stijging van energieprijzen. Of het nou voetballen, hockeyen, korfballen of zwemmen is, de clubs zijn het over één ding eens: een kind moet kunnen blijven sporten. Maar de vraag is hoe je als vereniging die steeds hoger wordende kosten dekt.

 

De Amsterdamse voetbalclub Zeeburgia betaalde afgelopen jaar 25.000 euro aan energiekosten. "Maar ons contract liep af en verlengen met vaste kosten bleek lastiger dan gedacht", vertelt voorzitter Huub Wilbrink. De club verwacht komend jaar in ieder geval 45.000 euro aan energie te moeten uitgeven, "en daar komt waarschijnlijk nog wel 20.000 euro bij."

Lees verder bij:

Bron NH Nieuws